• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Šampion teško do pobjede

Partizan pobijedio Borac 2:0 u posljednjem meču subotnjeg programa 20. kola Superlige, ali nije ostavio sjajan utisak.

 JSL: Šampion teško do pobjede Izvor: MONDO

Partizan ne igra dobro, ali pobjeđuje.

Igra koju su puleni Aleksandra Stanojevića pokazali u subotu uveče protiv Borca ne ulijeva povjerenje kod navijača pred revanš meč polufinala Kupa protiv Crvene zvezde i nastvak borbe za šampionsku titulu u Superligi.

Partizan je ipak pobijedio Čačane - 2:0 (1:0), i vratio prednost na tri boda u odnosu na crveno-bijele. Golove su postigli Saša Ilić u 21. i Aleksandar Lazevski u 82. minutu.

Crno-bijeli su protiv "zebri" izašli u nešto izmijenjenom sastavu, u kojem zbog bolesti nije bilo do sada standardnih Vladimira Stojkovića i Aleksandra Miljkovića, povrijeđenog Zvonimira Vukića, odnosno Prinsa Tejga, koji je zajedno sa Dominikom Adijom, dobio nešto duži odmor posle obaveza u dresu reprezentacije Gane.

Gol Partizana branio je Radiša Ilić, na desnom beku bio je Ivan Stevanović, dok je pored Ilieva u napadu prvi put od početka prolećnog dela sezone od početka igrao Marko Šćepović.

Zbog izostanka Vukića, Saša Ilić je igrao na pozciji na kojoj se najbolje snalazi, iza napadača, i pored postignutog gola dobro je obavio posao.

"Parni valjak" probio je oklop Čačana i 21. minutu. Nemanja Tomić je prošao po desnoj strani, uputio dobar centaršut sa korner linije na "penaltik", a Saša Ilić majstorski reagovao i donio prednost crno-bijelima.

Marko Šćepović je imao tri šanse u prvom dijelu, dok su po jednu propustili Ivica Iliev i Stefan Babović. I Borac je bio opasan! Čačani su za razliku od mnogi prethodnih izdanja pokazali želju da ugroze gol Partizana.

Aleksandar Stojmirović je čak tri puta bio u izglednim pozicijama, od kojih je najbolja bila u 31. minutu, kada je njegov kontra napad zaustavio Radiša Ilić izlaskom na 35 metara od gola. U prilici se našao i Filip Knežević, ali je loše zahvatio loptu.

Navijači sa južne tribine već u finišu prvog dijela počeli da zahtjevaju pobjedu u predstojećem revanš meču plufinala Kupa protiv Crvene zvezde. Broj gledalaca, kojih je bilo oko 8.000, smanjio se nakon što je na poluvremenu počeo da pada veliki proljećni pljusak, koji kao da je ohladio ambicije srpskog šampiona u drugom poluvremenu.

Brzo su se prolomili i zvižduci Humskom.

Partizanu je bilo potrebno punih 30 minuta u nastavku meča da stvori priliku. Babović je pokušao glavom, ali je Milojević bio na mjestu. Borac je nastavio sa svojom igrom, koja daleko od toga da je bila zatvorena.

Šansu je poslije "veziste" crno-bijelih propustio Prins Tejgo, koji je dobio priliku umjesto Šćepovića u 58. minutu.

Sve dileme oko pobjednika otklonio je Aleksandar Lazevski u 82. minutu. Sve je sam uradio makedonski reprezentativac, po lijevoj strani je pretrčao skoro 30 metara pored gostujućih igrača i na kraju pogodio mrežu - 2:0.

Navijači Partizana konačano su mogli da odahnu. Za razliku od duela sa OFK Beogradom i Radom, neizjvesna završnica je ovaj put izostala.

PARTIZAN: R. Ilić - Stevanović, Savić, Krstajić, Lazevski - Petrović - S. Ilić, Babović, Tomić (od 46' Kamara) - Iliev (od 83' Adija), Šćepović (od 58' Tejgo).

BORAC: Milojević, Maslać, Alveš, Mladenović, Kostić, Miličić, Stojmirović, Petronijević, Knežević (od 75' Spirovski), Prtenjak, Damjanović.

(R. J. - MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC