• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Inter Patosiran!

Milan savladao gradskog rivala golovima Pata i Kasana - 3:0 (1:0). Mladi Brazilac iznudio i isključenje Kivua kod 1:0..

 SERIJA A: Inter Patosiran! Izvor: MONDO

Izgleda da se "skudeto" poslije sedam godina vraća u vitrine Milana!

Izabranici Masimilijana Alegrija su i u drugom gradskom derbiju ove sezone bili bolji i spretniji od fudbalera Intera.

Pogocima Alešandrea Pata u 47. sekundu i 62. minutu, pa Antonija Kasana u 89. iz penala, slavili su rezultatom 3:0 i sedam kola prije kraja otišli na "plus pet" u odnosu na petostrukog uzastopnog prvaka Italije.

U najavi utakmice svi su isticali da derbi neće dati osvajača titule, međutim, ta konstatacija bi stajala da je bilo neriješeno, ili da je pobijedio Inter. Ovako, Milan će teško prokockati stečenu prednost, naročito što Inter ima i obaveze u Ligi šampiona, koje lako mogu da se odraze na igre u narednim prvenstvenim mečevima.

Jesenas je "Derbi dela Madonina" odlučen Ibrahimovićevim penalom u petom minutu.

Ovog puta bosanskog Šveđanina nije bilo na terenu zbog suspenzije, ali je Milan poveo još ranije - prije isteka prvog minuta.

Interovi štoperi su kod dodavanja Gatuza pokrivali Patoa, ali je njihovoj pažnji izmakao Robinjo. Odbranio je Žulio Sezar, međutim, odbitak je došao do drugog Brazilca u napadu Milana i tu golman gostiju nije mogao ništa da uradi - 1:0.

Sporna situacija u kaznenom prostoru Intera, kada je Majkon rukom zaustavio volej Sedorfa, završena je bez posljedica, jer je sudija procijenio da je desni bek to učinio nenamjerno. Da, ali penali se sude i za bezazlenije stvari...

Inter je sa "minus 13" prilikom odlaska Rafaela Beniteza prišao Milanu na dva boda pod vođstvom Leonarda, bivšeg igrača Milana, kojem su protivnički navijači ove večeri namijenili ulogu Jude, u njihovoj ilustraciji "Tajne večere".

Međutim, na vrh tabele, poslije punih šest mjeseci, nije mogao.
Milan se poslije vođstva orijentisao na kontre, bio je i dalje opasan, a najbliži drugom golu kod šuta Van Bomela u 36. minutu. Lopta je pogodila Kivua, lobovala Sezara i završila na prečki.

Odmah potom, moglo je (trebalo?) da bude 1:1. Tijago Mota glavom je tukao poslije Snajderovog kornera, Abijati refleksno odbranio, ali da li je lopta prethodno prešla gol-liniju? Za definitivan odgovor će morati da se "odvrti" snimak još nekoliko puta...

Što nije uspjelo Moti, morao je u finišu prvog dijela da uradi Samjuel Eto, međutim, Kamerunac je početnički reagovao kada se našao u šansi na samo pet metara od gola. Poslao je loptu pored stative i to kao da je najavilo totalni slom šampiona u nastavku.

Već u 53. minutu je Pato izbjegao ofsajd zamku, sjurio se ka golu, a Kivu ga sapleo sa leđa na 18 metara. Direktan "crveni" Rumunu, koji je težak zadatak za preostale igrače Intera učinio još težim.

Sezar je zaustavio projektil Tijaga Silve iz slobodnog udarca, međutim, osam minuta kasnije Abate je uputio paralelu sa golom, a Pato još jednom pravovremeno utrčao i glavom skrenuo loptu u nebranjenu mrežu - 2:0...

Redale su se šanse pred golom Milana, dok je Inter bio potpuno bezopasan. Ušli su Ivan Kordoba, pa Dejan Stanković, sa jasnom namjerom Leonarda da ne doživi katastrofu. Ipak, nije ostalo na dva primljena gola.

Minut prije kraja regularnog toka utakmice, Havijer Zaneti oborio je Kasana u šesnaestercu i u sumrak svog 39. gradskog derbija skrivio penal. Doskorašnji napadač Sampdorije lako je sa "bijele tačke" povisio na 3:0, ali je koji minut kasnije, u svom stilu, dobio drugi žuti karton zbog nepotrebnog faula nad Kordobom. Prvi je dobio zbog skidanja dresa tokom proslavljanja gola.

Veliko crveno-crno veče pred više od 80.000 gledalaca. Dominacija crno-plavih, započeta aferom "kalčopoli" 2006. godine, bliži se kraju...

REZULTATI I PAROVI 31. KOLA:

Breša - Bolonja 3:1 (2:1)
/Hetemaj 4, Zoboli 9, Karaćolo 66p - Di Vajo 30/

Milan - Inter 3:0 (1:0)
/Pato 1, 62, Kasano 89p/

u nedjelju

Napoli - Lacio (12.30)

Katanija - Palermo (15.00)
Ćezena - Fiorentina
Kjevo - Sampdorija
Đenova - Kaljari
Leće - Udineze
Parma - Bari

Roma - Juventus (20.45)

TABELA: Milan (+1) 65, Inter (+1) 60, Napoli 59, Udineze 56, Lacio 54, Roma 50, Juventus 45, Palermo 43, Fiorentina 41, Bolonja (+1) 40, Kaljari 39, Đenova 39, Kjevo 35, Parma 32, Katanija 32, Sampdorija 31, Breša (+1) 29, Ćezena 29, Leće 28, Bari 17.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC