• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luka Modrić je održao lekciju Mesiju: Hrvat puni 37 godina, ali ima energiju koja ne postoji više od Lea! (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Svi su poručivali Modriću da je vrijeme za penziju i da ne može više da igra za Real Madrid, ali...

 Luka-Modric-odrzao-lekciju-Leu-Mesiju Izvor: Profimedia/D.Nakashima/AFLO/Arena Sport/Screenshot

Luka Modrić je 2018. godine osvojio "Zlatnu loptu", ali malo ko je pomislio da će ikada više igrati fudbal kao tokom pomenute godine u kojoj je osvojio Ligu šampiona i igrao finale Svjetskog prvenstva sa Hrvatskom.

Hrvatski vezista će u septembru proslaviti 37. rođendan i polako se bliži kraju karijere, zbog toga se već nekoliko puta očekivalo da ga Real Madrid "isprati" van stadiona, kao što inače radi sa igračima u godinama, ali sa svakom novom utakmicom Modrić pokazuje da u njegovom slučaju krštenica ništa ne znači.

Modrić je prethodne noći protiv Pari Sen Žermena, uz naravno strijelca het-trika Karima Benzemu, bio najbolji igrač Real Madrida i nema nikakve sumnje da je jedan od najodgovornijih za preokret i prolaz u četvrtfinale.

Statistika kaže da je Modrić protiv Real Madrida imao 59 od 69 tačnih dodavanja, dobio je sedam od 11 duela, a upisao je i asistenciju za Benzemu. Prvo je Modrić osvojio loptu na 20 metara od svog gola, vukao je još 30 i izdržao sve pokušaje igrača Parižana da ga zaustave.

Gurnuo je loptu na lijevu stranu za Vinisijusa, koji je "petljao" i vratio Modriću, a potom je Hrvat jednostavnim dodavanjem kroz noge Kimpembeu pronašao Benzemu i to je već bilo 2:1 za Real Madrid.

Pogledajte!


Nije to jedini potez kojim se Modrić istakao protiv Pari Sen Žermena, a možda je od asistencije još impresivnija njegova energija koju je pokazao u finišu utakmice...

Lionel Mesi, koji je dvije godine mlađi od njega, dobar dio utakmice se "vukao" po terenu i nije pokazivao da je dovoljno u utakmici, ali mu se u 77. minutu otvorila prilika da istrči kontru. Trebalo je "samo" da pretrči umornog Modrića i tako dođe u veliku priliku, međutim Hrvat mu to nije dozvolio.

Uspio je da stigne jednog od najbržih i najvještijih igrača svih vremena, čak i da mu oduzme loptu bez faula. Savršeno je startovao i pokazao Mesiju da godine ne utiču na njega...

Tako je i devetu utakmicu zaredom Mesi ostao bez gola protiv Real Madrida, a dao im je čak 26 u karijeri.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC