• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP SRBIJE: Svi vjeruju!

Vojvodina, Sloboda Point Sevojno, Crvena zvezda, Partizan. Četiri želje, samo dva mjesta u finalu Kupa Srbije.

 KUP SRBIJE: Svi vjeruju! Izvor: MONDO

Partizan i Vojvodina su u prednosti poslije prvih mečeva polufinala, ali u fudbalu je sve moguće. To smo davno naučili...

Ako bismo sumirali zajedničku konferenciju za medije predstavnika četiri kluba, u Hotelu Kontinental, onda bi u najkraćem to izgledalo ovako:

VOJVODINA: "U prednosti, ali smo oprezni i izgaraćemo za finale".

SLOBODA: "Vojvodina je veliki favorit, šahovski rečeno ima kraljicu i dva topa, ali mi imamo želju i nadu".

PARTIZAN: "Napašćemo, ne branimo 2:0 iz prvog meča, hoćemo da damo gol".

CRVENA ZVEZDA: "Partizan ima super rezultat, ali igraćemo napadački. Ako ih stignemo, odlično, ako ne... Sutra je novi dan. Igraće se fudbal još".

U prvim susretima, odigranim u srijedu, 16. marta, Vojvodina je pobijedila kao gost Slobodu rezultatom 2:1, dok je Partizan na svom stadionu bio bolji od Crvene zvezde rezultatom 2:0.

Za razliku od konferencije za novinare prije prvih utakmica polufinala kupa, ovog puta izostali su sastavi "vječitih rivala". Ne zato što Robert Prosinečki i Aleksandar Stanojević nisu željeli da ih saopšte, već zato što i sami imaju nekih nedoumica.

Kadu i Reljić dobili su udarce na meču u Ivanjici i poslije treninga će se znati da li će biti u sastavu Zvezde. Naravno, od ranije se zna da Ognjen Koroman i Duško Tošić zbog žutih kartona ne mogu da budu u kombinaciji za tim.

Aleksandar Stanojević ima dilemu oko Zvonimira Vukića. Neprijatnost koju su imali reprezentativci iz Gane Prins Tejgo i Dominik Adija u jednom novobeogradskom kafiću u nedjelju, ne bi trebalo da ih udalji od terena u sredu. Štaviše!

"Pred ovakvu utakmicu kao što je derbi, ne treba pričati o nekim nefudbalskim stvarima. Ovo je praznik fudbala i zato ovome ne treba pridavati važnost. Želimo da sve protekne u miru. Znam da su Tejgo i Adija fizički zdravi, a u kakvom su psihičkom stanju vidjeću danas kada budem popričao sa njima. Ne mogu da vjerujem da bi tako nešto moglo da ih poremeti", kaže Stanojević o incidentu sa fudbalerima Gane.

"VJEČITI 25. PUT JEDAN PROTIV DRUGOG U KUPU"

Deveti put u istoriji kup takmičenja Crvena zvezda i Partizan igraće u polufinalu. Crno-bijeli su u prednosti, Zvezda nema namjeru da se preda unaprijed.

Zvezda pod Prosinečkim igra drugačije, ofanzivnije. Partizan i pod Stanojevićevim vođstvom njeguje isti stil igre - napadački. Dakle, borba prsa u prsa su zagarantovana.

"Imamo jasan cilj - da prođemo u finale. Moja trenutna opsesija je kako da damo gol. Imamo korektan rezultat, strategiju kako ćemo igrati...nećemo da čuvamo rezultat, za nas je ovo druga i drugačija utakmica od one u kojoj smo ostvarili prednost. Želim da što prije postignemo gol i tako riješimo pitanje ukupnog pobjednika", rekao je Stanojević.

Saša Ilić od koga Partizanova igra umnogome zavisi kaže da je veliki optimista.

"Mi ne znamo da se branimo, idemo da se nadigravamo, da damo gol više. Puni smo samopouzdanja i ako budemo odigrali kao u nekim prethodnim mečevima, ne bi trebalo da bude dileme oko toga ko će u finale", rekao je on.

Protiv Zvezde je trenutno sve: i rezultat iz prvog meča i mini-tradicija, jer protiv Partizana nema pobjedu već tri godine!

Ali, onaj ko nosi dres Zvezde zna šta mu je obaveza. Toga su svjesni i Prosinečki i najbolji strelac crveno-bijelih Andrija Kaluđerović.

"Da se ne lažemo - Partizan ima super rezultat. Ali, u fudbalu je sve moguće. U srijedu ćemo dati sve od sebe da stignemo taj rezultat i ako uspijemo napravićemo podvig. Jer, podvig je stići 2:0 protiv Partizana. Možda budu i penali...Optimista sam i mislim da možemo nešto da uradimo", rekao je Prosinečki.

Strateg Zvezde nema namjeru da bilo šta mijenja u igri. "Igraćemo kao do sada, u ovih pet utakmica u prvenstvu. Naravno da ćemo igrati napadački, pa treba da stignemo prednost protivnika".

Kaluđerović je na zemlji:

"Partizan ima veliku rezultatsku i psihološku prednost i zbog te mini-tradicije...Vjerujem da ćemo prekinuti tu tradiciju, prekinuti niz Partizana i da ovaj rezultat anuliramo. Ako uspijemo - odlično, ako ne šta je-tu je", rekao je napadač Zvezde.

Poslije pobjede nad Zvezdom u prvom meču polufinala kupa, Stanojević je poklonio dvostrukom strijelcu Prinsu Tejgu automobil. Da li i Prosinečki razmišlja da nešto slično uradi, ako njegov tim stigne i prestigne prednost velikog rivala?

"Hm, nisam razmišljao o tome...Vidjećemo...Dobra ideja", odgovorio je trener Zvezde.

LAZETIĆ: ZA ZVEZDU NAVIJAM, ŽELIM JOJ POBJEDU

Duel Vojvodine i Slobode Sevojno u sjenci je novog "vječitog derbija". Ali, nikako manje važan meč.

Vojvodina ima ogromnu prednost iz prvog meča (2:1), niže uspjehe u prvenstvu, Sevojno još nema pobjedu u proljećnom dijelu sezone...Vojvodina se bori za svoje peto finale kupa (drugo uzastopno), Sevojno za svoje drugo.

Trener užičkog kluba Ljubiša Stamenković-Piskavac je konstatovao:

"Vojvodina je u seriji bez poraza, mi u seriji bez pobjede. I to stavlja Vojvodinu u ulogu još većeg favorita. Šahovski rečeno - Vojvodina ima kraljicu i dva topa prenodsti, ali mi se ne predajemo i čekamo da protivnik pogriješi. Kod nas postoji želja, koju treba da pretočimo na terenu. Videćemo u sredu".

Trener Vojvodine Zoran Milinković u svom stilu, džentlmenski i sportski, nije želio da kaže da je gotovo. Realno, dok se igra i nije gotovo.

"Poštujemo rivala, ali vjerujemo u sopstvene mogućnosti. Ova generacija ima ogromnu želju da izgara za finale kupa. Imamo prednost, ali nismo prepotentni. Ne. Oprezni smo, jer je ulog veliki".

Upitani koga bi više željeli za protivnika u finalu Kupa (naravno, ako u srijedu završe posao protiv Slobode), trener Vojvodine i iskusni Nikola Lazetić imali su različite odgovore.

Milinković, "Partizanovo dijete", rekao je da o tome ne razmišlja, da takvih želja nema i da u fudbalu ne može ništa da se projektuje. "Da prvo pobijedimo Slobodu Sevojno".

Lazetić, pak, ima jasnu želju: "Svi znate da sam ja veliki navijač Crvene zvezde i naravno da očekujem da pobijedi Zvezda i da protiv nje igramo u finalu kupa".

U revanšima, u srijedu 6. aprila, Vojvodina dočekuje Slobodu od 14 časova na stadionu "Karađorđe", dok će "vječiti derbi" na stadionu Crvene zvezde početi od 17 časova. RTS će prenositi obje utakmice, a u slučaju identičnog rezultata iz prvih susreta, neće biti produžetaka, već će se odmah izvoditi penali.

Finale je 11. maja, titulu brani Crvena zvezda, koja je prošle sezone pobijedila Vojvodinu rezultatom 3:0.

(P. Vujić - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC