• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Superliga u brojkama: Dajte kišu!

U 20. kolu Jelen Superlige samo 12 golova. Šest pobjeda gostiju, Partizan i BSK spašavali čast domaćina...

 Superliga u brojkama: Dajte kišu! Izvor: MONDO

Ponovićemo konstataciju iz prethodne rubrike, odnosno prethodnog kola. Superligaškim fudbalerima više prija da igraju po kiši i blatu, jer su tada efikasniji.

U prošlom, 19. kolu postignut je 21 gol. Ovog vikenda (u 20. kolu), po lijepom vremenu - samo 12. Ako se sjećate, u prethodnom kolu zabilježene su gotovo sve pobjede domaćina, a u ovom umalo sve pobjede gostiju.

Čast domaćina spasili su Partizan i BSK iz Borče, koji je u "egzilu", na stadionu Čukaričkog, pobijedio Jagodinu 1:0. Zanimljivo, pobjedonosni gol dao je Asmir Kajević, koji je na terenu proveo samo 23 minute! Kajević je dao gol u 3. minutu, a zamijenjen je u 23. zbog povrede.

To je Borčancima prvi proljećni trijumf, odnosno prva pobjeda od 14. novembra. Važna tri boda u borbi za opstanak.

Vojvodina i Crvena zvezda i dalje imaju maksimalan učinak ovog proljeća. Partizan i Rad su bez poraza.

Zvezda je bez većih problema proputovala Ivanjicom, a Andrija Kaluđerović je novim golom, došao do diobe drugog mjesta sa Abubakarom Oumaruom (Vojvodina) i Radosavom Petrovićem (Partizan), koji su postigli po osam.

Spartak je pobijedio u Lučanima i ponovo sačuvao svoju mrežu. Odbrana Subotičana nije matirana već 584 minuta, odnosno od 14. kola kada je u Subotici gostovala Crvena zvezda (Kaluđerović dao gol u 82. minutu).

Sloboda Sevojno i dalje ne zna za pobjedu ovog proljeća (doduše, ima dva remija), baš kao ni Inđija koja ima sve poraze! Užičani četvrti put ovog proljeća nisu dali gol protivniku, a njihov post traje već 382 minuta.

Inđija je u velikom problemu. Zeleno-bijeli su vezali čak osam poraza (računajući i jesenji dio sezone) i ako ovako nastave, nema sumnje da će uz Čukarički u niži rang takmičenja. Ali, ima još da se igra.

Kad smo već kod otpisanog Čukaričkog - "brđani" ne da nisu ostvarili pobjedu u ovom prvenstvu, nego nisu dali gol već šest kola, odnosno od meča sa Hajdukom u Kuli 27. novembra 2010. godine, kada je bilo 1:1 (to je bilo 14. kolo JSL).

Ali, da momcima ne stajemo dodatno na muku, ionako se bore za golu egzistenciju, pa su čak pred meč sa Smederevom štrajkovali...I to je naša superligaška fudbalska stvarnost.

U ovom kolu dosuđena su tri penala - dva su realizovana (Spartak i Inđija), a Metalac je promašio.

Pokazana su dva crvena kartona - Radošu Bulatoviću iz Slobode Sevojno i Goranu Lukoviću iz Javora.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC