• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osim: Eh, da je Jugoslavija prošla u polufinale…

Posljednji selektor velike Jugoslavije Ivica Osim najviše žali što "plavi" nisu uspjeli da prođu u polufinale Mundijala 1990. godine u Italiji.

 Osim: Eh, da je Jugoslavija prošla u polufinale… Izvor: MONDO

Popularni Švabo je u intervjuu hrvatskom "Maks" magazinu izjavio da u cjelokupnoj karijeri najviše žali zbog poraza od Argentine u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Italiji i to na jedanaesterce.

Te subote, 30. juna, Jugoslavija je 120 minuta držala 0:0 protiv "gaučosa" predvođenih Dijegom Maradonom iako je gotovo cijelu utakmicu igrala bez prestrogo isključenog Refika Šabanadžovića.

Manjak igrača na terenu se gotovo nije ni osjetio, "plavi" su bili u najmanju ruku ravnopravni s Argentincima. Propustili su i nekoliko stopostotnih prilika, a najbolju Dejan Savićević kada je s pet metara prebacio golmana Serhija Goikoečeu, ali i prečku.

Sažetak pogledajte na našem portalu www.mondo.rs

"Žao mi je što nismo napravili više. To je bila izuzetna ekipa, sastavljena od stvarno dobrih igrača koji su fudbalskim znanjem mogli s lakoćom da igraju kao Barselona danas. Žao mi je što to nisu ni pokušali, ipak je individualizam prevladao", rekao je "Štraus sa Grbavice".

Na pitanje da li je teže bilo voditi "plave" ili danas biti selektor Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine…, Osim je odgovorio potvrdno.

"Jeste, jer svi nabrojeni reprezentativci država nastalih raspadom SFRJ pretenduju da su najbolji na svijetu. A tada su bili svi zajedno - i isto su to mislili",
podvukao je Osim, koji je tada na Apenine poveo sljedeće igrače:

GOLMANI:
Tomislav Ivković, Fahrudin Omerović, Dragoje Leković

ODBRANA:
Vujadin Stanojković, Predrag Spasić, Zoran Vulić, Faruk Hadžibegić (kapiten), Davor Jozić, Robert Jarni, Mirsad Baljić, Andrej Panadić

SREDINA: Dragoljub Brnović, Safet Sušić, Dragan Stojković, Srećko Katanec, Robert Prosinečki, Refik Šabanadžović, Dejan Savićević

NAPAD: Darko Pančev, Zlatko Vujović, Alen Bokšić, Davor Šuker

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC