• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osvajao evropske trofeje, a sad ne izgleda kao fudbaler: Sjećate li se velikog talenta iz Brazila? Nećete ga prepoznati!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U Portu su mnogo očekivali od njega, a on danas igra u četvrtoj ligi Brazila.

 valter enrike da silva ne liči na fudbalera Izvor: Profimedia

Mnogi ljubitelji fudbala vjerovatno su zaboravili na Brazilca Valtera. Fudbaler čije je puno ime Valter Enrike da Silva je 32-godišnji napadač kojeg su u Evropi zapamtili igrajući za Porto.

Sa ovim klubom, Valter je osvajao i evropske trofeje, a sada se na društvenim mrežama pojavila njegova fotografija na kojoj izgleda neprepoznatljivo, daleko od toga kako fudbaleri obično izgledaju!

Možda će vas zanimati

Valter je karijeru počeo u brazilskom Internasionalu, sa kojim je 2010. osvojio Kopa Libertadores. Prešao je u Porto, gdje je proveo čak devet godina i za to vrijeme osvojio dvije titule prvaka Portugala i jednu Ligu Evrope, 2011. godine.

Bio je tada veliki potencijal, mnogi su mu predviđali sjajnu budućnost, a danas sa 32 godine izgleda kao da se nikada nije ni bavio fudbalom.

Valter je potpisao za brazilskog niželigaša Amazonas, koji igra u Seriji D, četvrtom rangu takmičenja. Prije par dana je debitovao u četvrtfinalu amazonskog prvenstva protiv Fasta i tada je privukao veliku pažnju.

Ima bar 20 kilograma viška i svojom pojavio, Valter je postao hit na društvenim mrežama. Ali on i dalje ne odustaje od fudbala.

"Bez sumnje, trenirati samo dva dana s ekipom je komplikovano. Još uvijek nisam pronašao stan u kom ću ovdje živjeti. Sljedeće nedjelje ću riješiti pitanje stana pa ću biti još bolji za narednu utakmicu", poručio je Valter nakon debija za Amazonas.

Evo kako Valter danas izgleda:

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC