• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petrović: Sedmica na Lotou, na derbiju "X"

Vezisti Partizana odgovaralo bi da prvi put u karijeri ne pobijedi Zvezdu, ali da njegov tim uđe u finale Kupa Srbije.

 Petrović: Sedmica na Lotou, na derbiju "X" Izvor: MONDO

Radosav Petrović bio je učesnik šest "vječitih derbija" i ima stoprocentan učinak. S obzirom na to da je izvjesno da će i u srijedu biti u sastavu Partizana protiv Crvene zvezde, upitan je da li bi izabrao sedmicu na Lotou ili u derbiju.

Uslijedio je diplomatski odgovor:

"Sedmicu na Lotou, a remi u derbiju", jasna je Petrovićeva želja da Partizan dođe do finala Kupa.

Svojevremeno je Andrija Kaluđerović izjavio da će okršaji "vječitih" u Kupu imati veliki uticaj i na rasplet u prvenstvu. Petrović se samo djelimično slaže sa napadačem Zvezde.

"Ovaj derbi je značajan, jer može da ima značajan uticaj na psihološkom planu za dalje. Međutim, važan je isto koliko su i ostala tri ove sezone".

U Humskoj 1 tvrde da će u komšiluku igrati na pobjedu uprkos velikoj prednosti iz prvog meča. Postavlja se pitanje da li crno-bijeli mogu da zaborave da vode 2:0.

"Normalno je da ćemo taj rezultat imati u podsvijesti, ali sigurno nećemo izaći na teren i moliti Boga da bude 0:0. Nema razloga da ne odigramo kao prethodne utakmice".

U prošlom derbiju se igralo otvoreno, za razliku od mnogih prethodnih.

"Zvezda nam je pružila jak otpor, jer je kvalitetan protivnik. Nama je najvažnije da dođemo do svoje igre i onda ne bi trebalo da imamo problema".

Crno-bijeli konstantno priželjkuju da na domaćoj sceni imaju protivnike koji "igraju fudbal" i kojima odbrana gola nije jedini cilj. Želju su im ispunili "građevinari", pa su im uzeli bod (2:2), zatim ih je na sličan način namučio i Borac minule subote (Partizan pobijedio 2:0).

"Svima smo dosadili jer dominiramo tri godine i svi žele da nas skinu sa trona. Ali, i dalje imamo recept, koji u djelo sprovodimo nekada lakše nekada teže, ali na kraju dođemo do svoje igre".

Izdanje Partizana protiv Čačana nije predstavljalo dobru uvertiru za derbi, kao da je igračima Aleksandra Stanojevića u mislima već bila Zvezda. Petrović, međutim, to demantuje.

"Nije! Možda je za nekoga iznenađenje, ali Borac je pokazao da je ozbiljna ekipa i, kao malo koja u Srbiji, došla je na naš stadion sa željom da igra fudbal. Utakmica je bila teška, i psihički i fizički, i važno je da smo je dobili i tako napravili dobru uvertiru pred najteži ciklus u sezoni", završio je priču Radosav Petrović.

(R.J, MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC