• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Albanija gubi evropsko finale? Čeferin išao kod Rame - UEFA otima spektakl Tirani i daje ga drugom balkanskom gradu!?

Autor Dragan Šutvić

Zanimljive informacije pojavile su se povodom finala Konferencijske lige.

 uefa oduzima albaniji finale konferencijske lige  Izvor: Profimedia/YouTube/AtlanticCouncil/Printscreen

Prošle sedmice, Partizan je ispao u osmini finala Konferencijske lige, osam timova je na žrijebu saznalo kako će izgledati njihov put do finala, a sada su se pojavile informacije da bi taj završni susret u prvoj sezoni novog UEFA takmičenja mogao da bude oduzet Albaniji!

Kako jedan albanski novinar navodi za grčke medije, Tirana bi mogla da ostane bez organizacije finala Konferencijske lige zbog krize unutar tamošnjeg fudbalskog saveza!

Možda će vas zanimati

Ovu informaciju je za grčku "Gazetu" otkrio Eno Skarko, albanski novinar koji je navodno dobro upućen u dešavanja iza kulisa. Skarko je otkrio da bi Tirana vrlo uskoro mogla da izgubi organizaciju i da ona bude dodijeljena Atini.

"Danas će biti održan sastanak unutar UEFA, gdje će donijeti odluke povodom finala takmičenja i mogućnosti mijenjanja lokacije. Kako stvari stoje, velike su šanse da će se mjesto odigravanja finala promijeniti. Razlog je što je UEFA zabrinuta za krizu unutar fudbalske federacije Albanije, koja je bez lidera poslije suspenzije predsjednika Armanda Duke, nakon političkog skandala", počeo je Skarko da obrazlaže.

Finale Konferencijske lige je zakazano za 25. maj, ostalo je još malo više od dva mjeseca, ali kako albanski novinar ističe, ni uključenost državnog vrha nije mnogo pomogla.

"Čeferin je posjetio Tiranu prošlog mjeseca i bio je na sastanku sa premijerom Edijem Ramom, da stavi do znanja da bez pravog vođstva u FF Albanije, finale ne može da se održi u Albaniji. Od tada se ništa nije promijenilo."

Skarko navodi da bi Atina ili čak Skoplje mogli da dobiju organizaciju finala, ukoliko ona bude oduzeta Tirani.

"Međutim Grčka ima najveće šanse da preuzme to finale, posebno Atina. Ali to nije zvanično. Osim Grčke, tu je i Sjeverna Makedonija. Uskoro ćemo znati više", poručio je albanski novinar Eno Skarko.

Ukoliko njegove riječi budu potvrđene, to bi bilo i drugo UEFA finale koje bi usred tekuće sezone promijenilo lokaciju, pošto je evropska kuća fudbala ranije oduzela organizaciju finala Lige šampiona Sankt Peterburgu i zbog rata u Ukrajini ga dodijelila Parizu.

Ovako izgleda nacionalni stadion Albanije u Tirani:

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC