• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Belodedić: Srce treperi na crveno-bijelo

Nekadašnji igrač Zvezde kaže da se nije promijenio u posljednjih 20 godina, ali da jeste u srpskom i rumunskom fudbalu.

 Belodedić: Srce treperi na crveno-bijelo Izvor: MONDO

Legendarni fudbaler Crvene zvezde Miodrag Belodedić u izjavi Tanjugu rekao je da u sadašnjim okolnostima nije realno očekivati da beogradski crveno-bijeli ponove istorijski uspjeh iz Barija, kada su osvojili titulu šampiona Evrope.

Belodedić, koji je osim sa Zvezdom titulu prvaka Evrope osvajao i sa Steauom, kaže da ista konstatacija važi i za rumunski klub.

"U ovim vremenima to je nerealno i nemoguće. Kada pogledam stanje u kakvom se nalaze i srpski i rumunski klubovi mislim da će sve teže biti da se dostigne i grupna faza Lige šampiona", rekao je Belodedić.

On je istakao da ne može da vjeruje kako brzo je prošlo 20 godina od Barija i trijumfa protiv Olimpika iz Marselja.

"Baš mnogo vremena je prošlo, ali mislim da se nisam mnogo promijenio. Nadam se da će Zvezda praviti proslavu godišnjice, pa da se opet svi okupimo, proćaskamo, malo počastimo".

Bivši rumunski reprezentativac, koji je i danas ljubimac navijača Crvene zvezde, kaže da mu "srce uvijek zatreperi kada vidi crveno-bijelu boju".

"Zaista se nisam mnogo promijenio, iako mi nevjerovatno zvuči da je od Barija već prošlo 20 godina. Žao mi je što neću moći da budem na derbiju, ali čuo sam se Prosinečkim i poželio sam mu sve najbolje".



Belodedić trenutno obavlja funkciju direktora omladinske škole u Fudbalskom savezu Rumunije i bio je vođa njihove delegacije na žrijebu za kadetski šampionat Evrope, koji će od 5. do 15. maja biti održan u Srbiji.

"Često dolazim u Srbiju, u Beograd, bio sam nedavno u Zrenjaninu gdje smo igrali prijateljske utakmice. Ovde mi je uvijek lijepo, zadovoljan sam što Rumunija nije u grupi sa Srbijom, a nadamo se i podršci navijača".

Prema njegovim riječima, srpski i rumunski fudbal muče isti problemi, a posebno ističe lošu infrastrukturu.

"U Rumuniji se godinama nije ulagalo u fudbal, loše se radilo i zato smo platili skupu cijenu. Ipak, u posljednje vrijeme napravili smo neki pomak, izgrađeno je pet novih terena i ovaj plasman kadetske selekcije na finalni turnir, prvi poslije deset godina, posljedica je tog rada".

Kada nije u Rumuniji ili Srbiji, Belodedić je uglavnom u Španiji, gdje je igrao za Valensiju, Valjadolid i Viljareal.

Upravo zato uvjeren je da će Barselona osvojiti trofej u Ligi šampiona.

"Ja uvijek navijam za Špance. Najveće šanse dajem Barseloni, zatim Barseloni i Barseloni. Jednostavno, mislim da niko ne može da ih ugrozi jer igraju ubjedljivo najbolji i najljepši fudbal", zaključio je Belodedić.

(Tanjug, foto MN Press-arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC