• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP: Partizan odbranio finale!

Zvezda pobijedila Partizan, ali nedovoljno za prolaz u finale Kupa. Vojvodina - Partizan za trofej.

 KUP: Partizan odbranio finale! Izvor: MONDO

Partizan ima prednost iz prvog meča - 2:0.

Na stadionu Crvene zvezde ima oko 30.000 gledalaca.

Prije početka duela vječitih rivala, kada je na zagrevanje izašao golman crno-bijelih Vladimir Stojković sa razglasa je puštena pjesma "Janjičar".

MONDO nezvanično saznaje da se u tunelu stadiona Zvezde dogodio incident, kada je neko gađao Stojkovića ciglom. Nije pogođen golman Partizana, već jedan pripadnik policije.

- PRVO POLUVRIJEME -

- Početno ispitivanje snaga u prvim minutima meča. Za sada bez opasnije akcije.

7. minut - Šut Dominika Adije sa 18 metara, bila je to "žabica", Bajković je krajnjim naporom izbacuje loptu u korner.

12. minut - Odlična prilika za Zvezdu! Kadu je prošao po desnoj strani, dobro je centrirao, Kaluđerović je bio u sredini, ali je Stojković sjajno intervenisao, nogom.

16. minut - Dobra akcija Partizana, Tomić je ušao u šesnaesterac, ali je šutirao po zemlji, Bajković je interevenisao ispred Tejga.

21. minut - Kakva šansa za Zvezdu! Poslije kornera, Borha je bio sam na pet metara, ali je šutirao glavom pored gola...

25. minut - Novi opasan nalet Zvezde. Krstajić se poigravao na sredini terena, Kaluđerović mu je "krade", stuštio se ka golu Partizana, ali je Stefan Savić u posljednjem trenutku intervenisao. U nastavku akcije, dobar centaršut Ninkova, ali je lopta proletela kroz cijelu odbranu crno-bijelih...

27. minut - Prvi žuti karton na meču. Dobio ga je Radosav Petrović zbog saplitanja Evandra sa leđa.

30. minut - Lopta je gotovo stalno na polju Partizana. Zvezda pritiska crno-bijele, aktivni su bekovi domaćina. Vezni red Partizana je izgubio gotovo sve duele. U jednom od rijetkih napada, Adija i Tejgo su napravili akciju, šutirao je Tejgo, njegov udarac je izblokiran, a Nemanja Tomić je potom suviše komplikovao.

35. minut - Ništa se bitnije nije promijenilo na terenu. Zvezda najčešće pokušava sa desne strane, Ninkov samo "sipa" centaršuteve, Kaluđerovićeva glava je stalno "u poslu"...Partizan ne srlja, ali i ne vezuje akcije. Igra od noge do noge, ali nema sigurnosti u pasovima.

DRUGO POLUVRIJEME -

46. minut - Prve promjene u sastavima. Lazović je ušao umesto Kadua u Zvezdi, a Iliev je zamenio Adiju u Partizanu.

50. minut - Zvezda je nastavila pritisak. Bila je jedna opasna akcija, ali je Borha bio u ofsajdu.

53. minut - Ofanziva Partizana. Četiri vezana kornera za crno-bijele. Poslije prvog umalo autogol, kada je Isah u namjeri da otkloni opasnost tako udario da je završila tik pored stative Bajkovićevog gola.

od 55. do 60. minuta - Ništa se bitnije nije događalo na terenu. Bilo je mnogo nepovezanih akcija...Zanimljiv detalj u 60. minutu pored klupe Partizana kada su trener Stanojević i Tejgo razmijenili nekoliko žustrih reči.

65. minut - Centaršut Ninkova sa desne strane, Jevtić, koji je ušao umjesto Vešovića, šutirao je glavom, ali pored gola Stojkovića. Nije to baš bila dobra pozicija za Jevtića, jer je već ulazio u mrtav ugao, a Stojković se raširio koliko je širok i visok.

69. minut - Veliki pritisak Zvezde. Crveno-bijeli su opkolili crno-bijele, koji su napravili bedem ispred šesnaesterca. Sa Sjevera se čuje: "Zvezdo, daj gol". Centaršutevi sa obe strane, ali odbrana Partizana za sada odbija sve nalete protivnika.

71. minut - GOOOOLLL! Borha je šutirao, a Kaluđerović se odlično snašao, koji je izbjegao ofsajd zamku i lako savladao Stojkovića.

STATISTIČKI PODATAK: Ovo je bio prvi gol za Crvenu zvezdu u vječitom derbiju od novembra 2009. godine, a tada je strijelac bio igrač Partizana Srđan Knežević (dakle, autogol). Posljednji put jedan igrač Zvezde zatresao je mrežu Partizana u martu 2009. godine kada je Đorđe Tutorić pogodio mrežu rivala na stadionu u Humskoj.

75. minut - Čarke na terenu. Borha je oštro startovao na Saši Iliću, ali poslije nekoliko gurkanja i oštrih riječi sve se završilo na tome.

81. minut - Velika šansa za Kaluđerovića. Ušao je u šesnaesterac, prevario je Savića, šutirao je ali preko gola. Potpuni pritisak Zvezde.

88. minut - Lopta za Partizan, ali Krstajić ne želi da izvede prekid, jer sa istočne tribine lete plastične flaše na teren.

89. minut - Kakva šansa za Partizan! Lazevski je bio sam sa lijeve strane, ušao je u šesnaesterac, šutirao, ali je Bajković sačuvao Zvezdu.

89. minut - Žuti karton za Sašu Ilića.

90+4. - Kraj! Partizan je sačuvao prednost iz prvog meča!
SASTAVI:

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Ninkov, Ćosić, Vilotić, Mikić - Isah, Kadu, Evandro - Vešović, Borha,Kaluđerović

PARTIZAN: Stojković - Miljković, Krstajić, Savić, Lazevski - Petrović, Kamara, Tomić, Ilić - Adija, Tejgo.

Sudija: Slobodan Veselinović.

U finale Kupa, koje će biti odigrano 11. maja, već se plasirala Vojvodina.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC