• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Bar smo pobijedili!

U Zvezdi žale zbog propuštene šanse da nadoknade prednost Partizana, ali vide i pozitivnu stranu, jer su prekinuli neugodnu tradiciju.

 ZVEZDA: Bar smo pobijedili! Izvor: MONDO

Fudbaleri Crvene zvezde su bili nadomak podviga u polufinalu Kupa Srbije. Pobijedili su Partizan 1:0, ali nisu prošli dalje.

Ipak, od svojih navijača dobili su veliki aplauz za prikazano, za borbenost. I za to što su konačno, poslije tri godine, dobili "vječitog rivala".

Trener Robert Prosinečki je bio zadovoljan, iako nije ispunjen cilj.

"Pokazalo se da je 2:0 iz prve utakmice bio veliki rezultat. Partizan je iskusan tim i danas je igrao tako da bi prošao u finale. Da smo ostvarili šanse iz prvog poluvremena, možda bismo i nešto više uradili. Zadovoljan sam igrom", rekao je Prosinečki.

"Sada se okrećemo prvenstvu. Pokušaćemo da stignemo Partizan i da osvojimo titulu. Mislim da su ljudi koji su došli na stadion mogli da uživaju u utakmici", rekao je trener Zvezde.

Andrija Kaluđerović dao je jedan gol, mogao je još jedan.

"Prekinuli smo neugodnu tradiciju nepostizanja gola i to što nismo slavili u derbiju tri godine. To je vrlo bitno, ali mi je sa druge strane žao što nismo prošli u finale, jer smo u revanšu bili mnogo bolji", izjavio je strijelac jedinog gola u revanšu Andrija Kaluđerović.

Kaluđerović je, poslije gola, imao još jednu veliku priliku. Sada za njom žali.

"Imali smo četiri, pet šansi, među kojima i moju poslije vođstva od 1:0. Lopta je zamalo otišla preko prečke, a samim tim i nada za finale. Mislim da smo svoje šanse propustili u prvoj utakmici. Bilo je jako teško nadoknaditi 2:0, međutim, pobijedili smo i sada se okrećemo prvenstvu, koje je sigurno važnije takmičenje od Kupa", dodao je najbolji strijelac Zvezde.

Kaluđerović je rekao da su pretpostavljali da će Partizan da bude defanzivan.

"To smo i očekivali, mada su oni preko novina poručivali da će nas napasti. Znali smo da će se braniti i pokušavati nešto preko brzih igrača u špicu. Mi smo napadali, oni su izdržali i idu u finale", rekao je on.

Aleksandar Jevtić ima slično mišljenje.

"Dobili smo Partizan nakon tri godine i svakako da nam je drago zbog toga. Ipak, žalimo jer smo tokom utakmice bili dominantni, imali sve u svojim nogama. Strašno mi je žao što nismo dali još jedan gol i bar na penale potražili šansu za prolaz. Sami smo krivci što u prvoj utakmici nismo realizovali bar jednu od prilika, to je bio najveći problem", rekao je napadač Zvezde, koji je dobio šansu u drugom poluvremenu.

Zvezdi ostaje nada da u prvenstvu stigne rivala.

"Sad smo usredsređeni na prvenstvo. Čekamo Čukarički već u subotu, naravno ići ćemo na pobjedu. Idemo utakmicu po utakmicu", kaže Jevtić i dodao da su ga navijači iznenadili:

"Nismo očekivali baš toliko pozitivnu reakciju sa tribina, ali vjerovatno je i njima drago što smo napokon pobijedili Partizan".

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC