• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Zasluženo smo u finalu

Crno-bijeli sagledavaju duel sa komšijama kroz 180 minuta i smatraju da su zaslužili da idu dalje.

 PARTIZAN: Zasluženo smo u finalu Izvor: MONDO

Partizan je imao veliku prednost uoči revanša polufinala Kupa Srbije (2:0), a na kraju je jedva izvukao "živu glavu" protiv znatno bolje Crvene zvezde - 0:1.

Crno-bijeli tvrde da euforije nema jer su navikli na pobjede, a utisak je da se nisu radovali svjesni da su igrali loše i zasluženo doživjeli poraz.

"Iskren da budem, mislim da mi je ovo najgora utakmica otkako sam se vratio u Partizan", priznao je kapiten Mladen Krstajić i dodao:

"Nema lake utakmice. U svakoj moraš da opravdaš prethodno postignuto. Nekada igraš dobro, nekada slabo. Zvezda je imala veći posjed lopte. Poslije dvije utakmice, mislim da zasluženo idemo u finale".

Iskusni štoper je objasnio zašto nije bilo slavlja u svlačionici:

"Izgleda smo navikli navijače da stalno pobjeđujemo, pa je to postalo normalno. A ove dvije utakmice računamo kao pobjedu. U svlačionici se nismo radovali, već razmišljamo o Spartaku", zaključio je Krstajić.

Vladimir Stojković doživio je neprijatnosti pre početka utakmice. Gađan je ciglom u tunelu (ali nije pogođen), a sa razglasa je puštena pjesma "Janičar", sa jasnom aluzijom na izdaju prema Crvenoj zvezdi.

Nije golman Partizana želio mnogo da priča o tome.

"Gađali su me, šta ću ja... Čuo sam pjesmu na razglasu, a to je na njima", jedva je prozborio Stojković.

On je u prvom poluvremenu spasio svoj tim odbranom šuta Marka Vešovića iz izgledne pozicije. Isti igrač ipak ga je savladao u drugom poluvremenu.

"Malo je imao sreću poslije šuta Borhe", nastavio je Stojković.

"Znali smo da će biti teško i da će protivnik da nas napadne. Čestitam mu na pobjedi, a mi smo prezadovoljni zbog odlaska u finale. Igrali smo dobro u drugom poluvremenu, kada smo zatvorili sve prilaze golu osim u 71. minutu. Mogli smo na kotru i da pobijedimo. Opet je preovladao naš kvalitet i zasluženo smo u finalu", završio je Stojković.

Radosav Petrović je poslije šest pobjeda u "vječitim derbijima" doživio poraz.

"Možda je neko tužan, ali ja sam iskreno presrećan, jer smo ostvarili cilj i za korak smo bliže trofeju", počeo je vezista crno-bijelih.

"Bilo bi ljepše da smo i ovu utakmicu dobili, ali sve je u najboljem redu. Zadovoljni se vraćamo kući i okrećemo se prvenstvu, gdje imamo težak raspored".

Zvezda je sve vrijeme dominirala.

"S obzirom na to da smo imali 2:0 sa našeg stadiona, jako je teško da se ekipa nesvjesno ne povuče. Znali smo da nam je neriješen ishod dovoljan, čak i poraz kao ovaj od 0:1, a tako se utakmica i razvijala. Mislim da smo taktikom na početku pokazali da nismo došli da se branimo. U nekom trenutku smo se nesvjesno povukli, što nas je koštalo još jedne pobjede nad Zvezdom".

Nemanja Tomić je bio jedan od "tajnih aduta" trenera Aleksandra Stanojevića. Ali, i on se uklopio u Partizanovo sivilo.

"Ostvarili smo cilj, a to je plasman u finale. Neko je možda razočaran što smo izgubili, ali mi smo u stvari pobijedili, jer je ovo bilo samo drugo poluvrijeme", poručio je Tomić.

Koordinator za sportska pitanja u Partizanu Albert Nađ upitan je da li treba čestitati ekipi poslije najslabije igre u ovoj sezoni. Odgovorio je:

"Treba da bude čestitki, jer smo ušli u finale, a to je najbitnije. Borićemo se za još jedan trofej. U dvije utakmice smo bili bolji od najvećeg rivala kojeg imamo u Srbiji".

Nađ ne želi da razmišlja o predstojećem "vječitom derbiju", koji bi mogao da odlučuje o tituli.

"Daleko je ta utakmica, ima još dosta vremena. Ponavljam, bitno je da smo u finalu Kupa, a sada moramo da se pripremamo za Suboticu, gdje nas sigurno čeka težak meč".


(V.S, N.J, foto Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC