• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Smiješi nam se Barsa - Real

Barselona ubjedljiva protiv Šahtjora u prvom meču četvrtfinala - 5:1 (2:0).

 LŠ: Smiješi nam se Barsa - Real Izvor: MONDO

Trebalo bi da se desi osmo svjetsko čudo pa da svijet bude lišen poslastice u polufinalu Lige šampiona, da vidi duel španskih velikana, Real Madrida i Barselone.

"Kraljevi" su u utorak u prvoj utakmici četvrtfinala deklasirali Totenhem (4:0), a dan kasnije Katalonci su nešto slično uradili Šahtjoru - 5:1 (2:0).

Srećom po fudbalske gurmane, pa ukrajinski šampion ne zna i ne želi da se brani, čak ni kada igra sa jačima od sebe. Šahtjor je plasmanom u četvrtfinale Lige šampiona već napravio istorijski uspjeh i želio je da se isprsi pred Barselonom.

Želja trenera Mirčee Lučeskua i njegovih izabranika imala je podlogu, jer je ekipa iz Donjecka dva puta pobijedila Barsu u Ligi šampiona. Doduše, oba puta u grupnoj fazi takmičenja, u decembru 2004. kao domaćin 2:0 i četiri godine kasnije u kao gost - 3:2.

Međutim, sada je Nou Kamp bio previsoka tvrđava za ukrajinsku vojsku.

Barsa ne bi bila Barsa, i ne bila bila glavni favorit za titulu prvaka Evrope, da goste nije stisla od starta. To joj se isplatilo već u drugom minutu. Andres Inijesta se našao sam pred golmanom Andrejom Pjatovim i egzekucija nije mogla da izostane - 1:0.

To nije uplašilo igrače Šahtjora. Naprotiv, nedugo zatim su zaprijetili nekoliko puta, ali Luiz Adrijano je u 12. minutu bio neprecizan kada se našao "oči u oči" sa Viktorom Valdezom. Odmah zatim drugi Brazilac, Vilijan, pokušao da je iskopira Dejana Stankovića i njegov gol protiv Šalkea, ali nije uspio.

A protiv šampiona Španije ne smije da se promašuje.

Zato se u 34. minutu Dani Alveš pravo ni od kuda našao ispred Pjatova, kada su već uveliko svi izlazili iz gostujućeg šesnaesterca, prihvatio loptu upućenu od Inijeste, obišao golmana Šahtjora i ubacio je u mrežu - 2:0.

U 53. minutu bilo je 3:0. Ćavi je izveo korner sa desne strane i pronašao Đerara Pikea, usamljenog na 12-13 metara od gola, a defanzivac Barse je precizno ciljao.

Isprsili su se gosti u 59. minutu. Jaroslav Rakicki je poslije prekida (izveo ga Dario Srna) podigao nogu i poslao loptu u mrežu - 3:1.

Međutim, samo minut kasnije stigla je kazna. Pucao je Kader Keita i na semaforu je rezultat promijenjen na 4:1.

Šahtjor je mogao da ublaži poraz u 82. minutu, ali je Luiz Adrijano iz trka pod oštrim uglom pogodio stativu.

I za promašaj je uslijedila kazna. Ćavi je sa šest metara samo ubacio loptu u mrežu na asistenciju Danija Alveša (86. minut) za konačnih 5:1.

Zanimljivo je da su svih pet golova za domaćina postigli različiti igrači, a da među njima nema prvog strijelca LIge šampiona, Lionela Mesija. Argentinac je do sada osam puta tresao protivničke mreže, imao je nekoliko pokušaja protiv Šahtjora, ali izgleda da je municiju sačuvao za Donjeck, ili polufinale.

Dakle, skoro sigurno je da će se ovog proljeća igrati čak četiri "El Klasika" - prvenstveni 17. aprila na stadionu Santjago Bernabeu, tri dana kasnije u Valensiji će se igrati finale Kupa kralja, a polufinalni mečevi Lige šampionana programu će biti 26. ili 27. aprila opet u Madridu i konačno 3. ili 4. maja na Nou Kampu.

Barselona - Šahtjor 5:1 (2:0)

STRELCI: 1:0 - Inijesta u 2, 2:0 - Alveš u 34, 3:0 - Pike u 53, 3:1 - Rakicki u 59, 4:1 - Keita u 60, 5:1 - Ćavi u 86.

BARSELONA: Valdez - Alveš, Pike, Buskets, Adrijano (od 77. Maksvel) - Ćavi, Maskerano, Keita - Vilja (od 70. Pedro), Mesi, Inijesta (od 90+1. Afelaj).

ŠAHTJOR: Pjatov - Srna, Iščenko, Rakicki, Rac - Mkitarjan, Hubšman (od 83. Eduardo) - Daglas, Žadson (od 70. Fernandinjo), Vilijan (od 75. Teikšeira) - Adrijano.

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC