• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Borac kompletan protiv Sarajeva

Trener Borca Vlado Jagodić napokon će imati na raspolaganju sve igrače za derbi susret protiv Sarajeva u 21. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 PREMIJER BiH: Borac kompletan protiv Sarajeva Izvor: MONDO

Duško Stajić je odradio suspenziju zbog žutih kartona, a reprezentativac BiH Darko Maletić potpuno se oporavio od povrede.

"Dobro je što nemamo kadrovskih problema. U tim se vraća Stajić, a svi roviti igrači su trenirali bez problema. Poslije završnih treninga odrediću tim koji će se suprotstaviti Sarajlijama"
, izjavio je Jagodić.

Trener Borca je priznao da osluškuje vijesti sa Koševa u kom je potvrđena suspenzija petorice fudbalera (Branislav Arsenijević, Vučina Šćepanović, Hilmo Gutić, Dženaldin Hamzagić i Adis Jahović), kojih neće biti u sastavu u subotu na Gradskom stadionu.

"Čuo sam izjave nekih Sarajlija da dolaze po pobjedu jer im je ovo posljednja šansa da ostanu u trci za titulom, ali imamo i mi svoju računicu".



Duško Stajić je nastupao za "bordo" tim, a sada planira da protiv njega osvoji tri boda.

"Iako gosti imaju probleme sa suspendovanim igračima, mi treba da igramo svoju igru i tako dođemo do pobjede. Ključan je posjed lopte i da naplatimo šanse koje smo propustili u Istočnom Sarajevu. O sentimentalnosti jer sam igrao za Sarajevo nema ni govora. Borac je moj klub i želim pobjedu i titulu", izjavio je Stajić.

Darko Maletić je takođe optimista.

"Vjerujem da ćemo pronaći recept za trijumf. Nemamo ni izbora jer se Željezničar približio na šest bodova razlike, a teško će drugi put uzastopno da kiksne pred svojim navijačima", rekao je Maletić.

U istoriji sudara dva tima, uspješnije su Sarajlije kad se saberu i mečevi u bivšoj Jugoslaviji.

"Bordo" tim je slavio 20 puta, Borac je bio uspješniji na 12 mečeva, a devet utakmica je završeno remijem uz gol-razliku 66:49 u korist Sarajeva.


Kao domaćini, crveno-plavi su na 20 mečeva slavili 11 puta, uz šest remija i tri poraza, od kojih se posljednji dogodio prošle sezone kad su Sarajlije pobijedile 1:0.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC