• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dragan Mance dobija ulicu u Beogradu

Proslavljeni fudbaler Partizana, koji je tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći prije 26 godina, dobija ulicu pored stadiona u Humskoj.

 Dragan Mance dobija ulicu u Beogradu  Izvor: MONDO

Proslavljeni as Partizana Dragan Mance, čije ime navijači i danas uzvikuju, dobiće ulicu u Beogradu.

Komisija za imenovanje ulica i trgova usvojila je prijedlog da Dragan Mance dobije ulicu u blizini mjesta gdje je stekao fudbalsku slavu - pored stadiona Partizana.

Saobraćajnica koja povezuje Gučevsku i Ulicu kneza Aleksandra Karađorđevića, odmah iznad Humske, ponijeće ime bivšeg napadača crno-bijelih. Pogledajte FOTO-GALERIJU:

"U dogovoru sa njegovom porodicom kao i fudbalskim klubom Partizan odlučili smo da Mance dobije ulicu pored stadiona, jer smatramo da je to najbolje mjesto. Njegovo ime se i danas skandira na južnoj tribini, miljenik je 'grobara', pa je bio red i da se nađe blizu njih", prenijeli su mediji izjavu Slobodana Stanimirovića, predsjednika Komisije za imenovanje ulica.

Peticiju da Dragan Mance dobije ulicu prošle godine, za svega nekoliko dana, potpisalo je 5.000 građana, mahom iz Zemuna, jer je ideja bila da se ona nađe baš u tom dijelu Beograda, gdje je i rođen 1962. godine.

Dragan Mance je poginuo u saobraćajnoj nesreći na putu Beograd - Novi Sad u svojoj 23. godini.

Fudbal je počeo da igra u Galenici, a 1980. prešao je u Partizan, za koji je odigrao 134 zvanične utakmice i postigao 47 golova. Za reprezentaciju Jugoslavije Mance je nastupio četiri puta.

Dragan Mance je idol među navijačima crno-bijelih koji su u više navrata tražili i da stadion beogradskog kluba dobije njegove ime.

Navijači Partizana ustanovili su i nagradu "Dragan Mance" koju dodjeljuju onome kojeg smatraju da je igrom i odnosom prema klubu to zaslužio. Do sada, prestižno priznanje dobili su fudbaler Almami Moreira i bivši trener košarkaša Partizana Duško Vujošević.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC