• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajković: Dobićemo ih i na JNA

"To što nismo prošli, za mene smo prošli", kaže golman Crvene zvezde i dodaje: "Ako ovako nastavimo, dobićemo sve, pa i njih na JNA".

 Bajković: Dobićemo ih i na JNA Izvor: MONDO

Igralo se polufinale Kupa Srbije, jedan meč, u sezoni 2006/07, kada je Crvena zvezda posljednji put odbranila svoju mrežu u mečevima sa Partizanom.

Tada su crveno-bijeli, na "Marakani", pobijedili 1:0 golom Nenada Milijaša sa 20 metara i izbacili crno-bijele, izborili finale sa Vojvodinom i kasnije osvojili "duplu krunu".

Eto, ispostavilo se da je bilo potrebno da prođe skoro četiri godine, nedostajalo je 12 dana, da Crvena zvezda ponovo ne primi gol od najvećeg rivala. U srijedu uveče, pred 40.000 gledalaca, Zvezda je ponovo pobijedila 1:0, ali ovog puta nije otišla u finale, jer se promijenio sistem takmičenja, a Partizan je iz prvog meča branio 2:0.

Nekoliko golmana stajalo je na "crti" od Ivana Ranđelovića, do Bobana Bajkovića, koji je konačno spustio rampu "vječitom rivalu".

"Sad ispade tako...", odreagovao je skromno i pomalo se iznenadio Bajković, kada su mu novinari dan poslije utakmice predočili da je srušio neugodnu tradiciju.

"Četiri, je l'?", uzvratio je popularni Bajko pitanjem i prokomentarisao:

"Daj Bože i da potraje toliko sada..."

"OČEKIVAO SAM DEFANZIVU PARTIZANA"




Bajković je pričao još mokar od treninga oporavka poslije teške utakmice, u kojoj njegov tim jeste pobijedio, ali nije prošao dalje. Stoga su i osjećanja kod Bajkovića bila podijeljena. Ipak, 26-godišnji Cetinjanin bio je ponosan na igru koju je pokazao njegov tim.

"Nema šta da se kaže, ono što smo obećali, to smo i uradili. Igrali smo napadački, izginuli na terenu, slobodno mogu reći... A to što nismo prošli, za mene smo prošli", kaže Bajković, koji je već sedam godina u Zvezdi, ali je rijetko dobijao šansu, češće bio na pozajmicama.

"Imali smo šanse, koje nismo iskoristili, i to je to...", svjestan je Bajković da je Zvezda mogla da povede 1:0 i u prvom poluvremenu, a ne tek u 72. minutu, što se ispostavilo kao prekasno za podvig.

Na kraju, u 88. minutu, Partizan je bez igre došao i do jedine šanse na meču, kada je Aleksandar Lazevski iskosa sa lijeve strane, sa oko 12, 13 metara, šutirao iz prve, ali je Bajković to odbranio. Refleksno...

"Svi smo krenuli napred, nemam šta da komentarišem, to im je sve bilo za cijelu utakmicu. Meni je žao što mi naše šanse nismo iskoristili", rekao je Bajković i otkrio da nije bio iznenađen defanzivom u koju je stao Partizan.

"Nisam bio iznenađen, otprilike smo znali da će tako igrati, da će da se brane i da traže gol na kontru. Samo su prvih deset, 15 minuta imali neku inicijativu, poslije toga smo mi držali igru do kraja".

Kup je otišao u nepovrat, tako da...

"Nema, okrećemo se prvenstvu sada, bitno je da nastavimo ovako da igramo, ja da nastavim ovako da branim, da treniram i mislim da neće biti problema da ih dobijemo do kraja", optimista je golman, koji je od dolaska Roberta Prosinečkog, proljećni dio prvenstva počeo kao rezerva, ali je potom istisnuo iz prve postave kolegu i prijatelja Sašu Stamenkovića.

"NEKA ZVEZDA NE BRINE ZA GOLMANE"

Sada, pun samopouzdanja i zbog svojih odbrana i zbog igre ekipe, vjeruje da Crvena zvezda u ovoj sezoni može da postane šampion, poslije tri sušne godine.

"Ja mislim da neće biti problem da ih stignemo, iz utakmice u utakmicu vidi se da igramo bolje i bolje. Tri boda nisu velika, normalno. Ako ovako nastavimo, mislim da ćemo sve dobiti do kraja, i njih tamo na JNA. A, hoćemo, što da ne? Treniramo dobro, imamo dobru atmosferu, dobro je sve..."

Da li će poslije dobrih Bajkovićevih odbrana trener Prosinečki odustati od rotacije na mjestu čuvara mreže?

"Pa, ne znam... Šta znam, do mene je da branim, a na šefu je da odluči. Stameni je dobar golman i dobar momak, šta znam. Ako ovako nastavim, ne bi trebalo", slegao je ramenima Bajković i poručio navijačima za kraj:

"Znam samo da Zvezda ne treba da brine dok smo nas dvojica tu!"

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC