• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojević: Kriv sam... Ovo je uspjeh

Trener Partizana preuzima odgovornost za lošu igru u derbiju, a plasman u finale Kupa Srbije posmatra kroz 180 minuta borbe sa crveno-bijelima.

 Stanojević: Kriv sam... Ovo je uspjeh Izvor: MONDO

Nije bilo radosti kod crno-bijelih poslije plasmana u finale Kupa Srbije. Jasno im je da su razočarali, iako su ostvarili cilj.

Odavno šampion Srbije nije igrao tako loše kao u revanšu polufinala protiv Crvene zvezde (0:1). I ne samo to, već se uprkos najavama da će ići na pobjedu, grčevito branio da sačuva prednost stečenu na svom terenu (2:0).

Zato je treneru Aleksandru Stanojeviću postavljeno logično pitanje: "Da li primate čestitke?"

"Naravno, jer smo postigli uspjeh. Najvećeg rivala smo odvojili od jednog trofeja. Prvenstvo je uvijek prioritet, ali cilj nam je bio i da dođemo do finala Kupa. Sada želimo da vječitog rivala onemogućimo i u namjeri da osvoji titulu", odgovorio je mladi stručnjak.

Svjestan je da je njegov tim, poslije bledog izdanja protiv Borca, "vezao" još jednu lošu partiju. Preuzeo je odgovornost.

"Slažem se sa kritikama i preuzimam svu odgovornost. Nisam dozvolio mojim igračima da igraju, tražio sam da što prije dolaze do protivničkog gola, pa je krivica na meni".

Napravio je nekoliko izmjena u odnosu na standardni tim. Nemanja Tomić je zauzeo mjesto Stefana Babovića, a Dominik Adija bio partner zemljaku Prinsu Tejgu u napadu.

"Imao sam ideju da sa Tejgom i Adijom kroz brzu transformaciju ugrožavamo protivnika. Nismo uspjeli. Zvezda je imala veći posjed lopte, ali nam je na gol šutnula samo dva puta. Imali smo mnogo manje problema u fazi odbrane nego u prvom poluvremenu prve utakmice", pokušao je Stanojević da "izvuče" i nešto dobro iz poraza od Zvezde poslije pet uzastopnih pobjeda Partizana.

U najavi utakmice tvrdio je da se neće braniti. Na terenu je bilo upravo suprotno: crno-bijeli su djelovali kao autsajder kome je važno samo da sačuva mrežu bez ikakve tendencije da ugrozi protivničku.

"Kada na teren izađe tim sa dvojicom napadača, Ilićem i Tomićem, onda je jasno da ne postoji želja da se brani. Željeli smo da pobijedimo, ali smo željeli i da uđemo u finale i da izbacimo vječitog rivala, a ne da budemo neozbiljni i ispadnemo poslije 2:0. Da je od početka igrao i Smiljanić moglo bi da se kaže da smo svjesno ušli u utakmicu da se branimo. Istina, imali smo problem, nismo mogli da zadržimo loptu. Meč je bio sličan onom prvenstvenom od jesenas, samo što smo tada imali veći posjed".

Stanojević ne želi da potvrdi da je Partizan u lošoj formi.

"Igramo gore nego ranije, ali o velikom padu forme ću moći da govorim tek ako u nedjelju u Subotici ponovo odigramo loše", poručio je šef crno-bijele struke i nastavio:

"Ja sam takmičar i ozbiljno pristupam poslu. Mora da se zna da su utakmice u prvenstvu i Kupu u potpunosti različite. Kada se igra na ispadanje, onda se igra 180 minuta. Zato je prirodno što je Zvezda napadala. A kada je na teren ušao Smiljanić sjeo sam na klupu i svima čestitao plasman u finale. Ovo je uspjeh".

Ne slaže se ni sa konstatacijom da ekipa nije dobro fizički pripremljena.

"U skoro u svim utakmicama smo bili bolji u drugom poluvremenu?! Normalno je da su igrači Zvezde u srijedu bili hitriji jer su jurili rezultat, baš kao što smo mi bili protiv Rada u drugih 45 minuta".

Ne postoji bojazan kod Stanojevića da će se pobjeda Zvezde u Kupu odraziti na trku za titulu. Daleko mu je prvenstveni derbi, već od četvrtka ujutru počeo je intenzivne pripreme za nedjeljni meč sa Spartak Zlatibor vodom.

"Plaši me to što su utakmice poslije derbija najteže, a gostovaćemo motivisanom i agresivnom timu, koji već dugo nije primio gol kod kuće".

On smatra da je za loša izdanja zaslužno i odsustvo Zvonimira Vukića, koji bi trebalo da bude kreator igre.

"Ako se Vukić vrati, moći ćemo da igramo onako kako smo se uigravali. Ukoliko ne bude mogao da igra ni u Subotici, Ilića ću da pomjerim u sredinu, a lijevo bi mogao da igra Brašanac. Znali smo da zbog dugog neigranja Vukić neće biti konstantan, ali igrao je odlično protiv Inđije i Rada".

ADIJA SA SLUŠALICAMA GLEDAO DERBI

Dominik Adija je drugo poluvrijeme "vječitog derbija" odgledao sa klupe sa slušalicama u ušima. Izgledao je neozbiljno dok su se njegovi saigrači borili za plasman u finale Kupa.

"Nema potrebe da zbog toga snosi posljedice, jer na terenu je bio maksimalno profesionalan. Druga je stvar da li je zadatke obavio kvalitetno. Teško je imati dvojicu igrača na pozajmici. Prirodno je da bude i nezadovoljstva, a na meni je da riješim te sitne, prateće stvari", zaključio je Aleksandar Stanojević.

(R. J, MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC