• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Famozna cigla je kamičak

"Bačen je kamičak, veličine klikera", kaže za MONDO komesar za bezbjednost FK Crvena zvezda i ističe da je to bio izdvojeni incident.

 ZVEZDA: Famozna cigla je kamičak Izvor: MONDO

Jedna od udarnih vijesti u izvještajima sa revanš utakmice polufinala Kupa Srbije, bila je i još nezvanična informacija da je golman Partizana, a bivši Crvene zvezde, Vladimir Stojković gađan ciglom prilikom izlaska na zagrijavanje, ali da je umjesto njega pogođen policajac, koji ga je pratio.

Kao i da je policajcu tom prilikom pocijepana kožna jakna.

Do četvrtka, dan poslije utakmice, sporni detalji bili su gdje se dogodio incident i da li se radilo o cigli ili nečemu većem, manjem, tvrđem, mekšem, oštrijem...

Postojale su tri verzije događaja, prva da je Stojković gađan prilikom izlaska na teren, druga da se incident dogodio u tunelu između svlačionica i parkinga i treći da se sve odigralo na parkingu.

Što se komesara za bezbjednost FK Crvena zvezda Stevana Pavkovića tiče, a on bi trebalo da bude nadležan za incidente na stadionu tokom utakmice, ovaj slučaj je "prenapumpan" iz dva razloga.

Prvi, nije se radilo ni o kakvoj cigli. Drugi, sve se odigralo na parkingu ispred svlačionica, a ne na samom stadionu.

"Famozna cigla?",
upitao je Pavković na početku telefonskog razgovora i dodao:

"Vidim da ćemo morati to da demantujemo u svim medijima..."


On je potom za MONDO demantovao da se radi o cigli.

"Ne radi se ni o kakvoj cigli, da jeste bila cigla, neko bi bio ubijen ili bi zadobio teške tjelesne povrede... I na kraju, ta osoba bi tražila da mu se ukaže pomoć na stadionu, što nije bio slučaj",
prokomentarisao je Pavković za naš sajt i dodao:

"Ovo je pojedinačni incident na koji ne može niko da utiče, ne kod nas, nego u svijetu".


On ne poriče da je "NN" pojedinac bacio nešto na parking, ali ističe:

"Bačen je kamičak, veličine klikera, preko ograde ispod sjeverne tribine, koja je udaljena nekih deset metara od ulaza na stadion. Preko te ograde, 'NN' lice bacilo je kamičak u restriktivni prostor (parking ispred svlačionica prim. aut). Taj kamičak pogodio je nekoga iz obezbjeđenja FK Partizan u leđa, a ta osoba jedva je osjetila udarac, a kamoli doživjela posljedice", ispričao nam je Pavković i naglasio:

"Fudbalski klub Crvena zvezda ispunio je sve mjere koje su neophodne da se stvore uslovi za bezbjedno odigravanje utakmice. Meni, kao komesaru za bezbjednost, najvažnije je da nije bilo povrijeđenih na stadionu, da nije bilo incidenata, tuča... A, pojedinačne slučajeve ne mogu da komentarišem. Ako to neko u svijetu može da spriječi, ja ću ga prvi pozdraviti",
rekao je i istakao:

"Ograđujem se od ovog incidenta. Organizovanih incidenata nije bilo, a ovo što se dogodilo je izdvojen akt pojedinca u masi od nekoliko desetina hiljada ljudi, koji niko nije mogao da kontroliše".


Kontaktirali smo i delegata utakmice ispred Fudbalskog saveza Srbije, Žarka Stevanovića, koji je za MONDO rekao da je u svom izvještaju evidentirao da je golman Partizana gađan.

"Nemam ovlašćenja da pričam o tome. Mogu samo da vam kažem da sam u izvještaju napisao da je bilo incidenata i prije i poslije utakmice, kada je golman Partizana gađan. Taj izvještaj dostavio sam takmičarskom organu FSS",
rekao nam je Stevanović.

Upitan da li je Partizan imao primjedbe na organizaciju meča, Stevanović je odgovorio odrično:

"Ne, nijedan klub, ni Partizan, ni Crvena zvezda nisu imali nijednu primjedbu. Partizan nije imao primjedbu ni na suđenje, ni na organizaciju meča".

(N. J. - P. V. - MONDO, foto: partizan.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC