• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igra Premijer ligu, ali nikad ne priča sa medijima: Poznati fudbaler otkrio problem koji ga prati čitavog života!

Autor Haris Krhalić

Nevjerovatna priča o nesigurnostima profesionalnog fudbalera Luka Ejlinga.

 Luk Ejling otkrio zašto izbjegava razgovor sa medijima Izvor: Youtube/Leeds United Official/printscreen

Engleski fudbaler Luk Ejling (30), dugogodišnji defanzivac Lidsa sa kojim trenutno igra Premijer ligu, otkrio je jednu veliku tajnu iz svog života. U jednom od rijetkih gostovanja medijima, nekadašnji omladinac Arsenala ispričao je zašto gotovo nikada ne daje intervjue.

U pitanju nije loš odnos prema medijima već govorna mana sa kojom se bori čitavog života. Još od kako je ušao u profesionalni fudbal, Ajling izbegava razgovore sa medijima zbog mucanja, koje mu je stvaralo velike probleme u životu.

Sada, kada je već iskusan na fudbalskom terenu, polako uspjeva da se izbori sa tim problemom.

"Sada sam došao do toga da me nije briga šta će neko reći. Ukoliko dajem intervju i počnem da mucam ne zamaram se previše. Shvatili su mnogi da često govorim poštapalice, jer su to riječi koje mogu reći bez mucanja. Uvijek ih iskoristim kada osjetim da ću početi da mucam. One su sigurnosne riječi za mene da se izvučem", rekao je engleski defanzivac.

Prethodnih godina situacija nije bila takva, a on je bio nesiguran kad god je trebalo da razgovara. Govorna mana mu je stvorila ogroman problem, kako u profesionalnoj karijeri, tako i van fudbala.

"Mnogi nisu znali da imam taj problem, ali to je zato što sam se plašio i stidio ga se. Nisam pričao, pa nisu mogli da primjete. Bio sam nesiguran i nisam vjerovao u sebe kada god je trebalo nešto da kažem. Nisam želio da me ljudi ismijavaju", dodaje on. 

Iskusni fudbaler kaže da i dalje postoje određeni problemi sa njegovim izgovorom.

"Ima još pojedinih nesigurnosti. Nekad želim da kažem previše stvari, a znam da neke riječi ne mogu da izgovorim. U tim trenucima previše brbljam. Zato sam u svlačionici potpuno opušten, tamo sam najglasniji", ističe desni bek koji povremeno igra kao štoper ili defanzivni vezni.

Luk Ajling je ponikao u Arsenalu, gdje nije dobio šansu u prvom timu. Preko Jeovila i Bristola stigao je u Lids, za koji igra od 2016. godine. U dresu tog kluba odigrao je već 215 mečeva.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC