• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Borac želi osvetu Sarajlijama

Derbi 21. kola Premijer lige BiH biće odigran u Banjaluci gdje će lider na tabeli Borac pokušati da osvoji sva ttri boda protiv Sarajeva.

 PREMIJER BiH: Borac želi osvetu Sarajlijama Izvor: MONDO

Stari dužnik Borca dolazi u subotu na Gradski stadion u Banjaluci. Sarajevo je prošle sezone odnijelo sva tri boda iz Platonove ulice (0:1), a u Borcu se nadaju osveti za ovaj neuspjeh koji ih je prošle godine koštao titule jesenjeg lidera na tabeli.

Iz tabora Banjalučana poručuju da će u subotu od 19.30 ići na sva tri boda kako bi nastavili dobru seriju i učvrstili se na prvom mjestu na tabeli.

Borac je u prošlom kolu remizirao sa Salvijom u Istočnom Sarajevu, a u ekipi nije bilo nekoliko standardnih igrača. Sada se u ekipu vraća Darko Maletić, kao i Duško Stajić i očekuje se da Borac napravi još jedna korak ka šampionskoj tituli.

“Čuli smo da u Sarajevu ima problema, odnosno suspendovanih igrača, ali mi ne treba da očekujemo njihove greške, odnosno da nam to bude adut za pobjedu. Moramo da igramo svoju igru. Neophodno je da dominiramo terenom i imamo veći posjed lopte, te stvaramo akcije. Nisam igrao u Istočnom Sarajevu, ali znam da tamo nismo iskoristili nekoliko šansi, pa je vrijeme da naplatimo te, kao i promašaje iz prethodnih utakmica kod kuće protiv Drine i Čelika. Ranije sam igrao u Sarajevu, ali sentimentalnosti nema. Borac je moj klub sa kojim želim titulu, pa ukoliko dobijem šansu da zaigram, daću sve od sebe. Naša prednost je domaći teren i velika podrška navijača i siguran sam da ih nećemo razočarati, rekao je oporvaljeni Stajić.

U istočnom Sarajevu nije bilo povratnika u reprezentaciju BiH Darka Maletića.

“Povreda je prošlost i vjerujem da ću do subote biti potpuno spreman za napornu utakmicu. Znamo koliko je taj susret bitan za nas jer će sarajevski Željezničar teško sebi dozvoliti drugi uzastopni kiks kod kuće. Zato su na tri boda neophodna, a ja vjerujem da ćemo pronaći recept za pobjedu”, optimista je Maletić.

Golman Borca Asmir Avdukić imao je problema sa koljenom, ali će braniti protiv Sarajeva.

"Imao sam neke manje bolove u koljenu, ali uz pomoć terapija sve je u redu i ja ću biti na golu protiv Sarajeva. Ovo je za Borac jako bitna utakmica i nema tih prepreka koje bi mogle da me spriječe da ne stanem na gol", poručio je Avdukić.

Tradicija je na strani Sarajlija pošto su se Borac i Sarajevo uključujući i duele u Prvoj ligi nekadašnje Jugoslavije, sastajali 41 put, a Banjalučani su slavili 12, Sarajlije 20 puta, dok je devet utakmica završeno bez pobjednika.

Borac ipak ima pravo da se nada pobjedi s obzirom da je uspješniji protiv Sarajeva kada su u pitanju mečevi u Banjaluci.
U 20 mečeva Borac je ostvario 11 pobjeda, šest mečeva je okončano neriješeno, a tri puta su slavili igrači Sarajeva.

Nastavak šampionata BiH donosi i novi duel Čelika i Olimpica, koji su tokom sedmice odmjerili snage i u Kupu BiH.

Čelik je na kraju izborio plasman u finale, a u Zenici se nadaju da mogu da ostvare povoljan rezultat i u prvenstvenom meču u Sarajevu.


"Očekujem da odigramo još bolje nego u Kupu. Mi očekujemo bodove i iz ove utakmice, jer želimo uhvatiti priključak sa ekipama iz vrha tabele", dodao je trener Čelika Abdulah Ibraković koji je najavio da će osvježiti ekipu sa nekoliko igrača koji nisu imali pravo nastupa u Kupu BiH.

Trener Zeničana zbog žutih kartona neće moći računati na Bilobrka, Kapetana i Miloševića, a još trojica igrača su pod upitnikom zbog povreda.

Parovi 21. kola:

Leotar - Sloboda (16.00)
Rudar P. - Slavija
Zvijezda - Velež
Travnik - Drina Z.
Budućnost - Zrinjski
Borac - Sarajevo

Nedjelja:

Olimpic - Čelik (16.99)
Željezničar - Široki B. (19.30)

(MONDO, foto: borac-sport.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC