• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vidite sudiju, on je 20 metara daleko": Ekspert za suđenje o greškama na meču Partizana - Bio je penal za TSC (VIDEO)

Autor Haris Krhalić

Zdravko Jokić je gostujući na TV Arenasport analizirao suđenje na mečevima Superlige, a u fokusu je bio okršaj Partizana i TSC-a.

 Ekspert za suđenej o greškama na utakmici Partizana i TSC Izvor: TV Arena sport/screenshot

Fudbaleri Partizana savladali su TSC proteklog vikenda 2:0 u Humskoj, u meču 29. kola Superlige Srbije i tako održali korak sa Crvenom zvezdom na vrhu tabele domaćeg šampionata.

Na tom meču viđena su dva pogotka Slobodana Uroševića, ali i sporna situacija u kaznenom prostoru crno-bijelih, za koju sudijski ekspert Zdravko Jokić kaže da je bio na štetu gostiju iz Bačke Topole.

Partizan je slavio protiv TSC-a bez previše problema, ali bivši arbitar Zdravko Jokić komentarisao je sudijske greške na subotnjem meču tokom gostovanja na TV Arenasport. Jokić je istakao da je glavni sudija Marko Ivković načinio nekoliko grešaka na ovom susretu. No, krenimo redom.

Najprije je komentarisao pad Filipa Holendera na ivici 16 metara u devetom minutu, koji je prethodio pogotku Slobodana Uroševića.

"Po meni ovdje nema faula, igrač Partizana je ušao ispred igrača (TSC-a prim. aut), ruka je neznatno tu bila, nije to za prekršaj."

A, da li je bio penal za TSC u finišu prvog poluvremena, kada je Marka Jevtovića lopta pogodila u ruku prilikom klizećeg starta na centaršut Juga Stanojeva?

"Vidite ruku iznad. Pogledajte gdje je sudija, da li ga vidite negde? On je minimum 20 metara daleko. Ovdje bi prvi pomoćnik morao da ga pozove, da podigne zastavicu kad im nije radila komunikacija. Znači, ovdje je izostao timski rad."

Na pitanje da li smatra da je ta situacija dovoljna za najstrožu kaznu, bivši arbitar je odgovorio konkretno: "Da".

"Ruka je gore, to nije ruka na koju se oslanja. Nije donja ruka, već je gornja ruka podignuta."

Pogledajte

00:51
TSC sporna situacija
Izvor: TV Arenasport
Izvor: TV Arenasport

Još jedna sporna situacija desila se u drugom poluvremena u kontri Partizana. Lazar Marković je u već bio blizu gol šanse kada je bila podignuta ofsajd zastavica. Jokić je opet kritikovao pomoćnog sudiju.

"Napadač Partizana se (u momentu dodavanja prim. aut.) nalazi na svojoj polovini, a sudija se nalazi metar ispred njega i ne može da ima dobru percepciju slučaja i zato je pogriješio."

Inače na ovom meču nije funkcionisao VAR sistem.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC