• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Junajted rutinski, Čelsi jedva

"Crveni đavoli" savladali Fulam 2:0, a "plavci" jedva protiv "fenjeraša" - 1:0. Preokret VBA. Piter Krauč se iskupio "pijevcima". Debakl Vulvsa.

 PREMIJER: Junajted rutinski, Čelsi jedva Izvor: MONDO

Mančester junajted, sa Nemanjom Vidićem u sastavu, rutinski je odradio posao na Old Trafordu. U 32. kolu Premijer lige savladao je Fulam - 2:0 (2:0). "Crveni đavoli" su uvećali prednost na deset bodova u odnosu na drugoplasirani Arsenal, koji ima dvije utakmice manje.

Nije se u Junajtedu osjetio izostanak kažnjenog Vejna Runija, jer je Dimitar Berbatov bio među starterima i već u 12. minutu načeo je goste. Nani je 20 minuta kasnije postavio konačan rezultat.

I Čelsi je pobijedio. Poslije kiksa u Stouku prošlog vikenda (1:1) i poraza upravo od Mančester junajteda u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona na istom mjestu, na Stamford bridžu, stavio je melem na ranu, a stradao je Vigan. Doduše, "fenjeraš" je odolijevao tri četvrtine utakmice kada je Floran Maluda sa peterca poslao loptu u mrežu - 1:0. Za "plavce" je, na poziciji štopera, igrao Branislav Ivanović.

Totenhem je prekinuo post. Poslije četiri prvenstvena kola bez pobjede, odnosno serije remija u prethodne tri utakmice, i debakla na Santjago Bernabeuu u Ligi šampiona (0:4), "pijevci" su bili bolji od Stouka, a svih pet golova dato je u prvom poluvremenu - 3:2 (3:2).

Igrači Harija Rednapa nisu tresli mreže protivnika u minula dva meča, pa su se iskalili na Stouku. U strijelce se dva puta upisao Piter Krauč i tako se donekle iskupio za crveni karton dobijen u ranoj fazi meča protiv Real Madrida. Gol za domaćina dao je i hrvatski internacionalac Luka Modrić. Vodio je Totenhem 2:0 i 3:1, a gosti su oba puta uspjeli da priđu na "minus jedan". Međutim, više od toga nisu mogli.

Ludo je bilo na Stadionu svjetlosti. Sanderlend je poveo 1:0, pa 2:1, a u drugom poluvremenu Vest Bromvič je napravio preokret i učvrstio se u sredini tabele. Najzaslužniji za uspjeh gostiju bio je dvostruki strijelac Nigerijac Piter Odemvinge.

Sanderlend je poslije četiri kola bez pogotka dao dva gola, ali to mu nije bilo dovoljno ni za bod.

"Čekićari" nemaju lijek za Bolton, koji ih je savladao osmi put zaredom (uključujući i jednom u Karling kupu poslije produžetaka), i to ubjedljivo - 3:0. Igrač pozamljen iz Čelsija, Daniel Staridž, dva puta je pogodio cilj.

Blekburn nije pobijedio ni u osmoj uzastopnoj utakmici. Birmingem (bez povrijeđenog Nikole Žigića) poveo je preko Li Bojera poslije pola sata, a domaćin je izjednačio u sedmom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena! Prvi dio je toliko produžen jer se dugo ukazivala pomoć gostujućem igraču Rodžeru Džonsonu.

Zanimljivo je da prvi put poslije devet uzastopnih duela Blekburna i Birmingema nije pobijedio domaćin.

Everton je protutnjao kroz Vulverhempton u prvom meču 32. kola Premijer lige.

"Karamele" su, bez nekolicine važnih igrača (Saha, Felaini, Arteta), dali "trojku" u prvih 45 minuta i u nastavku sačuvali ubjedljivu prednost.

To je tek 11. put da Everton pobijedi na strani u prvenstvenim mečevima (ukupno gledano statistiku u Premijer ligi) bez primljenog gola.

Golove za Everton postigli su Bekford, Fil Nevil i Dinijar Biljaletdinov.

Zanimljivo, ovo je bio prvi gol Fila Nevila na nekoj utakmici na kojoj je njegov tim gostovao u Premijer ligi, još od 28. aprila 2001. godine, odnosno poslije 3634 dana!

I još jedan statistički podatak - najteži poraz Vulverhemtpona na domaćem terenu, takođe je bio 0:3 i to, zamislite, od još jedne ekipe iz Liverpula - Liverpula.

A trener "karamela" Dejvid Mojes zabilježio je prvu pobjedu protiv Vulverhemptona na njegovom terenu, i to na trećem gostovanju.

Everton je u formi. Ovo je bio šesti meč u kojem nije poražen, odnosno, bila je ovo njihova četvrta pobjeda u posljednjih šest mečeva (uz dva remija). Vulverhemptonu je ovo drugi vezani poraz, koji ga je ostavio u nezavidnom položaju na dnu tabele.

Nenad Milijaš u igru je ušao u 76. minutu.

REZULTATI 32. KOLA:

Vulverhempton - Everton 0:3 (0:3)
/Bekford 21', Nevil 39', Biljaletdinov 45'/

Blekburn - Birmingem 1:1 (1:1)
/Oale 45+7 - Bojer 32'/

Bolton - Vest Hem 3:0 (2:0)
/Staridž 14', 51', Li 20'/

Čelsi - Vigan 1:0 (0:0)
/Maluda 67'/

Mančester junajted - Fulam 2:0 (2:0)
/Berbatov 12', Nani 32'/

Sanderlend - Vest Bromvič 2:3 (2:1)
/Elmohamadi 10', Berdsli 31' - Odemvinge 29', 54', Šerner 72'/

Totenhem - Stouk 3:2 (3:2)
/Krauč 11', 34', Modrić 18' - Eterington 27', Džons 41'/

nedjelja:

Blekpul - Arsenal (15h)
Aston Vila - Njukasl (17h)

ponedjeljak:

Liverpul - Mančester siti (21h)

TABELA: Mančester j. 69, Arsenal /-2/ 59, Čelsi /-1/ 58, Mančester siti /-1/ 56, Totenhem /-1/ 53, Liverpul /-1/ 45, Everton 44, Bolton 43, Njukasl /-1/ 39, VBA 39, Fulam 38, Stouk 38, Sanderlend 38, Blekburn 35, Birmingem /-1/ 35, Vest Hem 35, Aston Vila /-1/ 34, Blekpul /-1/ 33, Vulvs 32, Vigan 31.

(Mondo, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC