• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Preokret Voše, Alivodić rešetao

Preokret Vojvodine protiv Slobode, BSK ubjedljiv, Javor odnio bodove iz Jagodine...

 JSL: Preokret Voše, Alivodić rešetao Izvor: MONDO

Vojvodina je u tri dana zabilježila dva važna trijumfa nad Slobodom Sevojnom. Najprije, u polufinalu Kupa Srbije, a danas i u meču 21. kola Jelen Superlige Srbije.

BSK je na Karaburmi potukao Inđiju 3:0 (dvostruki strijelac bio je Enver Alivodić) i nanio joj šesti uzastopni neuspjeh u nastavku sezone. Javor je iznenadio Jagodinu na njenom terenu i odnio sva tri boda.

Za razliku od polufinalnog duela u nacionalnom kupu, u srijedu, kada je Vojvodina gotovo rutinski "ovjerila" plasman u finale tog takmičenja, današnji meč protiv Slobode u 21. kolu JSL bio je drugačiji. U prvih 45 minuta.

Uprkos terenskoj inicijativi Vojvodine, Sloboda je povela u 19. minutu golom Radana Šunjarevića, poslije smušene rekacije odbrane domaće ekipe.

Napadi Vojvodine nisu prestajali. Naprotiv, samo su bili intenzivniji. Vjetar u leđa Vojvodini dao je Nikola Lazetić. Postigao je gol "u pravo vrijeme", odnosno u finišu prvog dijela, lijepim udarcem sa 20-ak metara za izjednačenje i stimulans za pauzu u svlačionici.

Preokret Vojvodine dogodio se za samo tri minuta, od 55. do 58. minuta. Opet je Aleksandar Katai bio koban za ekipu iz Užica. U srijedu je dao pobedonosni gol u revanš meču polufinala kupa, a danas je doveo Vojvodinu u vođstvo od 2:1.

Bio je to idealan centaršut Lazetića, a Katai je natrčao na loptu i preciznim udarcem po zemlji zatresao je mrežu gostiju. Tri minuta kasnije - 3:1. Strijelac Branislav Trajković, glavom. A ponovo je napad Vojvodine išao sa boka, ovog puta lijevog.

BSK iz Borče je ostvario drugi vezani tijumf ovog proljeća i to kakav. Borčanci su na Karaburmi zgromili Inđiju - 4:0, a centralna figura meča bio je Enver Alivodić, strijelac tri gola!

Ne pamti se kada je BSK odigrao ovako ubjedljivo, a još manje kada je dao četiri gola na jednom meču (prema našoj statistici nikad u Superligi!). Borčanci su ovim trijumfom, gotovo sigurno, obezbijedili opastanak.

Inđija tone. Zeleno-bijeli su ovog proljeća vezali svih šest poraza i predstoji im grčevita borba za opstanak sa Metalcem i Hajdukom iz Kule.

Javor je iznenadio Jagodinu. Jesenas je u duelu ove dvije ekipe bilo 0:0. Tako je bilo i u Jagodini sve do 63. minuta kada je Marko Milovanović odlično reagovao poslije kornera i doneo je Ivanjičanima sva tri boda.

Borac se, poslije odličnog izdanja protiv Partizana u Humskoj, dugo mučio protiv Hajduka, a muke je prekratio ko drugi nego Jovan Damjanović.

Smederevci su bili blizu toga da 11. put odigraju neriješeno ove sezone. Ali, Slaviša Stojanović je u 89. minutu donio domaćinu tri boda u meču protiv Metalca.

REZULTATI 21. KOLA:

Subota:

Jagodina - Javor 0:1 (0:0)
/Milovanović 63'/

Vojvodina - Sloboda Point Sevojno 3:1 (1:1)
/Lazetić 42', Katai 55', Trajković 58' - Šunjevarić 19’/

BSK - Inđija 4:0 (2:0)
/Alivodić 10’, 71', 83', Bošković 36'/

Smederevo - Metalac 1:0 (0:0)
/Stojanović 89'/

Borac - Hajduk Kula 1:0 (0:0)
/Damjanović 64'/

Nedjelja:

Rad - OFK Beograd 14,30 TV Arena
Spartak Zlatibo voda - Partizan 15,30 TV RTS
Crvena zvezda - Čukarički 18,00 TV PRVA

TABELA: Partizan /-1/ 53, Crvena zvezda /-1/ 50, Vojvodina 50, Rad /-1/ 39, Spartak Zlatibor voda /-1/ 32, Smederevo 31, OFK Beograd /-1/ 28, Javor 26, Sloboda Point Sevojno 25, BSK 25, Jagodina 24, Borac 24, Inđija 13, Metalac 13, Hajduk 12, Čukarički /-1/ 4.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC