• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Kuba spasio Borusiju!

Dortmund remijem u Hamburgu pružio priliku Bajeru da pobjedom protiv Sent Paulija priđe na samo pet bodova zaostatka pet kola prije kraja.

 BUNDES: Kuba spasio Borusiju! Izvor: MONDO

Kakav derbi u Hamburgu i kakav kraj!

HSV bio je nadomak pobjede protiv Dortmunda, ali je rezervista Jakub Kuba Blažčikovski u prvom od tri minuta sudijske nadoknade izjednačio rezultat i spasio svoju ekipu četvrtog poraza u sezoni. Na kraju - 1:1.

"Milioneri" su u 29. kolu Bundeslige gubili od 38. minuta kada je Rud Van Nistelroj iskoristio opravdano dosuđen jedanaesterac poslije prekršaja nad Mladenom Petrićem. Od tog momenta na terenu je postojao samo jedan tim - Borusija!

Ređale su se prilike, a da su Lukas Barios, Mario Gece i Kevin Groskrojc iskoristili dio šansi, pobjeda Dortmunda ne bi dolazila u pitanje.

HSV je imao i sreće.

Pred kraj poluvremena Gece je sa metar ćušnuo loptu u prazan gol, ali se pravo niotkuda pojavio Gojko Kačar i spasio svoj gol. Iako je izgledalo da je Borusija oštećena, lopta nije punim obimom prešla gol liniju.

U drugom poluvremenu sijaset prilika za goste, a saveznik Hamburgera bili su i prečka i stativa gola Franka Rosta. Domaćin je u 78. minutu ostao sa deset igrača, jer je Anis Ben Hatira dobio drugi žuti karton.

I taman kada su i napadi "milionera" otupili, sijevnuo je volej Kube i Rost je konačno bio savladan. Imala je Borusija priliku i da pobijedi, ali nije iskoristila gužvu u protivničkom kaznenom prostoru.

Neven Subotić i Gojko Kačar odigrali su cijelu utakmicu.

Igrači Šalkea opet su se susreli sa Feliksom Magatom, ali ovaj put na suprotnim stranama. Volfsburg je sa poznatim stručnjakom, koji im je prije dvije sezone donio prvu titulu u istoriji kluba, gostovao na Fentils Areni i poražen je poslije tri sezone na tom stadionu - 1:0. Gol odluke postigao je Hoze Hurado u 76. minutu.

Bajern je dugo vodio u Nirnbergu, ali je na kraju osvojio samo bod - 1:1. Tomas Miler zatresao je mrežu već u petom minutu, ali je Kristijan Ajgler tačno poslije sat vremena igre postigao svoj sedmi gol u sezoni. Bajern ulazi u mrtvu trku sa Hanoverom za treće mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Bavarcima nije išao na ruku rezultat iz Hanovera, gdje je Majnc glatko izgubio sa 2:0. Sada je Hanover treći sa bodom više od Bajerna. Golove su postigli Didije Ja Konan iz penala u 45. (njegov 13 pogotak prvi sa bijele tačke) i Seržo Pinto u 59. minutu.

Frajburg je pobijedio kod kuće Hofenhajm, uprkos tome što je od 35. minuta igrao bez isključenog Pavela Krmasa. Bilo je dosta preokreta na "Badenova" stadionu. Poslije vođstva domaćina, gosti su brzo preokrenuli rezultat, ali je Frajburg zahvaljujući golovima Dembe Sisea u 60. i Hajka Bučera u 78. minutu stigao do sva tri boda.

PAROVI I REZULTATI 29. KOLA:

Nirnberg - Bajern 1:1 (1:0)
/Ajgler 60 - Miler 5/

Šalke - Volfsburg 1:0 (0:0)
/Hurado 76/

HSV - Dortmund 1:1 (1:0)
/Van Nistelroj (pen) 39 - Kuba 90+1/

Hanover - Majnc 2:0 (1:0)
/Ja Konan (pen) 45, Pinto 59/

Frajburg - Hofenhajm 3:2 (1:2)
/Šuster 24, Sise (pen) 60, Bučer 78 - Ibišević (pen) 35, Babel 42/

Štutgart - Kajzerslautern 2:4 (2:1)
/Kuymanović (pen) 26, Pogrebnjak 39 - Lakić 17, 79, Hofer 68, Rivić 86/

Nedjelja

Menhengladbah - Keln (15.30)
Leverkuzen - Sent Pauli (17.30)

Petak

Ajntraht - Verder 1:1 (0:0)
/Fenin 83 - Altintop (autogol) 58/

TABELA: Borusija D. 66, Bajer /-1/ 58, Hanover 53, Bajern 52, Majnc 44, Nirnberg 43, HSV 42, Frajburg 41, Šalke 39, Hofenhajm 37, Keln /-1/ 35, Verder 34, Kajzerslautern 34, Ajntraht 33, Štutgart 30, Volfsburg 28, Sent Pauli /-1/ 28, Borusija M. /-1/ 23.

(MONDO - foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC