• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rizvić: Suđenje je bilo kriminalno!

Trener Budućnosti iz Banovića Munever Rizvić ogorčen zbog suđenja Banjalučanina Ognjena Valjića. "Ovo nema veze sa fudbalom".

 Rizvić: Suđenje je bilo kriminalno! Izvor: MONDO

Susret 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Budućnosti i Zrinjskog prekinut je u 32. minutu poslije sumnjivog jedanaesterca za goste iz Mostara. Arbitar iz Banjaluke Ognjen Valjić je napustio teren i prekinuo utakmicu nakon što su domaći igrači i navijači pokušali da "sami istjeraju pravdu".

"Ne znam šta da kažem. Ovo je sramota. Suđenje je bilo kriminalno. U Premijer ligi BiH se prije početka sve zna, odnosno od prvog kola zna se ko će da ispadne", rekao je Rizvić za Sportsport.ba.

"Svi smo izgubili glavu zbog krađe koju smo doživjeli u Banovićima. Neka im je na čast. Ovo nema nikakve veze sa fudbalom. UEFA i FIFA su trebale suspendovati i ligu jer ovo nema veze sa sportom", ogorčen je trener Banovićana.

Fudbaler Budućnosti Adnan Sarajlić je u izjavi za "SC Sport.ba" podvukao da su svi prisutni vidjeli da penal nije postojao.

"Vjerujte da je jedanaesterac bio smiješan. Ali, nije samo odluka sudije izazvala gnjev i ogorčenje. U 10. minuti nije dosudio čist penal za nas kada je u šesnaestercu oboren Igor Sliško. I samo znate koliko je bodova ove godine otišlo sa Gradskog stadiona, i uvijek smo čestitali našem rivalu. Ali danas je bila klasična krađa, a slobodno mogu reći kako sudija Valjić može biti sretan što je ostao bez povreda", rekao je Sarajlić, koji je čak na terenu branio arbitra iz Banjaluke.

Sudija je poslije dosuđenog penala pobjegao do delegatske kućice, a odatle je do svlačionice sproveden iza policijskih štitova.

"Osjećamo se jadno i bespomoćno! Toliko se nepravde sručilo na naša leđa tokom ove sezone... Ali, ovo današnje licemjerstvo i arogancija Ognjena Valjića, je prevršilo sve moguće mjere. Očito je da je sudio za nekog trećeg",
smatra Sarajlić.

O dešavanjima u Banovićima u utorak će se izjasniti Takmičarska komisija FS BiH, a vjerovatno će posla imati i Disciplinska komisija.

(MONDO, foto: Vidiportal.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC