• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne pomjera se "vječiti derbi"

Partizan i Zvezda nisu se dogovorili da njihov međusobni duel ne bude odigran u subotu, 23. aprila već tri dana kasnije.

 Ne pomjera se "vječiti derbi" Izvor: MONDO

Utakmica koja bi mogla da odredi konačan ishod srpskog prvenstva, duel "vječitih rivala" Partizana i Crvene zvezde, ipak neće biti pomjerena sa 23. na 26. april. Za sada.

Prvobitna informacija koju smo objavili, a koja je potekla iz izvora u Crvenoj zvezdi, da su se najveći fudbalski rivali dogovorili o pomjeranju utakmice, demantovana je poslije podne iz Partizana.

"Te teme, odnosno prijedloga smo se samo dotakli prilikom razgovora o organizaciji revanš meča polufinala Kupa Srbije, gdje su bili prisutni i ljudi koji su zaduženi za rukovođenje ligom. Tada je o tome bilo samo razgovarano kao mogućnosti, kao neka vrsta razmjena mišljenja, nije bilo nikakvog dogovora. Mi u Partizanu ne vidimo nikakav razlog da se derbi pomjeri. U krajnjoj liniji, ako se taj meč odloži za nekoliko dana kasnije, onda treba pomjeriti cijelo kolo, pa nije samo nama Uskrs, već svima!", rekao je generalni sekretar Partizana Darko Grubor za MONDO.

On je dodao da je prije nekoliko dana Komesar za takmičenje Superlige Srbije Branislav Delić izjavio da se kolo neće pomjeriti.

"Tada je, što se nas tiče, stavljena tačka na te prijedloge i priče o pomjeranju i ne znamo čemu služi ovo stalno insistiranje da se utakmica pomjeri. Na kraju krajeva, mi smo domaćini, pa valjda bi ta inicijativa trebalo da potekne od nas", dodao je Grubor.

Portparol Crvene zvezde Marko Nikolovski rekao je za MONDO da crveno-bijeli nemaju ništa protiv da se derbi odloži, ali da to zavisi od Partizana, kao domaćina meča.

"Zvezda nema ništa protiv da se promijeni termin derbija kako bi utakmici prisustvovali navijači oba kluba. Fudbal se igra zbog publike a proteklih godina su navijači oba kluba odbijali da prisustvuju utakmicama koje su se igrale na Veliku subotu. Ipak, o terminu odigravanja derbija odlučuje domaćin a to je Partizan. Tokom subote je bilo usmenih kontaka predstavnika dva kluba o mogućnosti promjene termina. Mi smo odmah dali pozitivan odgovor. Bude li takvog zvaničnog prijedloga od strane domaćina narednog derbija naš odgovor će biti isti. Dakle, kada će se utakmica igrati zavisi od Partizana", kaže Nikolovski.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC