• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Di Marija padao, Kaka pogađao

Brazilac iz penala poslije prekršaja nad Argentincem doveo Real na San Mamesu do 2:0. Ronaldo postavio konačnih 3:0. Barsina muka sa "fenjerašom".

 PRIMERA: Di Marija padao, Kaka pogađao Izvor: MONDO

Trener Real Madrida Žoze Murinjo je na teren San Mamesa poslao "šareni" sastav. Na klupi je ostavio Kristijna Ronalda, a pored njega su sjedili i Mesut Ozil, Marselo, Ćabi Alonso, Emanuel Adenbajor... Gonzalo Iguain je počeo utakmicu, prvi put od prošlog novembra i operacije leđa.

I nije pogriješio.

"Kraljevi" su ponovo pobijedili Atletik Bilbao - 3:0 (1:0).

Do 2:0 stigli su poslije gotovo identičnih situacija - domaćini su pravili penale nad Anhelom Di Marijom, a Kaka je postizao golove. Na kraju, 28. gol u Primeri postigao je Kristijano Ronaldo, samo devet minuta po ulasku u igru.

U 14. minutu Di Marija je stigao prije do lopte i dao for pre nego što mu je golman Gorka Iraizoz uletio u noge i srušio ga. Kaka je bio siguran realizator najstrože kazne - 0:1.

U 54. minutu je Ksavijer Kastiljo gurnuo Argentinca iz Reala, koji je pao, a nastavak je bio isti kao 40 minuta ranije. Kaka je ponovo bio precizan sa "bijele tačke" - 0:2.

Portugalac je u 70. minutu izašao sam pred Iraizoza i, iako je bio iskosa sa lijeve strane, precizno je ciljao suprotni ugao.

Real je posljednja dva puta pobijedio Baskijce istim rezultatom - 5:1 (oba puta u Madridu). Stadion San Mames važi za jedan od najtežih za gostovanja u Primeri, ali su ga "kraljevi", prije minimalnog poraza prošle sezone, osvajali čak pet puta zaredom (četiri puta u prvenstvu i jednom u Kupu kralja).



Barselona se namučila sa Almerijom. "Fenjeraš" je prije nekoliko dana promijenio trenera (umjesto Hozea Luisa Oltre došao Roberto Olabe) i šok terapija je urodila plodom. Doduše, ne dovoljno da bi se izbjegao poraz na Nou Kampu, ali je Almerija konačno sačuvala obraz protiv Katalonaca - 3:1 (0:0).

Bio im je ovo četvrti ovosezonski susret (jedan u Primeri i dva u Kupu kralja), a prethodna tri Barsa je dobila ukupnim rezultatom 16:0. Najteži poraz Almerija je doživjela jesenas kao domaćin - 0:8.

Sada je tim Roberta Olabe čak i poveo. Nedugo pošto je David Vilja pogodio stativu, gosti su organizovali kontranapad, a Pjati je spojio sa golom Koronu u 50. minutu - 0:1.

Međutim, radost igrača Almerije kratko je trajala, jer je samo tri minuta kasnije golman Diego Alveš je napravio penal nad Viljom, a Lionel Mesi je, kao i Ronaldo, postigao 28. gol u prvenstvu.

Da će Barsa upisati 27. pobjedu i ostati na osam bodova prednosti u odnosu na Real nagovjestio je mladi, 19-godišnji Tijago Alkantara. Precizno je šutirao glavom poslije kornera Mesija u 64. minutu za svoj "prvenac" u dresu šampiona Španije - 2:1.

Mesi je u 92. minutu oduzeo loptu i izvršio rutinsku egzekuciju za konačnih 3:1. To mu je bio 29. pogodak ove sezone u Primeri. Tako je za korak pobjegao Ronaldu.

Parovi i rezultati 31. kola:

Atletik Bilbao - Real Madrid 0:3 (0:1)
/Kaka 14p, 54p, Ronaldo 70/

Barselona - Almerija 3:1 (0:0)
/Mesi 53p, 92, Tijago Alkantara 64 - Korona 50/

Majorka - Sevilja 2:2 (2:1)
/Jenega 16, De Guzman 43 - Negredo 31p, Rakitić 68/

nedjelja:

Erkules - Espanjol 17,00
Malaga - Deportivo
Sporting - Osasuna
Rasing - Levante

Atletiko Madrid - Real Sosijedad 19,00

Valensija - Viljareal 21,00

ponedjeljak:

Saragosa - Hetafe 21,00

TABELA: Barselona /+1/ 84, Real /+1/ 76, Valensija 57, Viljareal 54, Sevilja /+1/ 46, Atletik B. /+1/ 45, Espanjol 43, Atletiko M. 42, Majorka /+1/ 39, Levante 38, Rasing 36, Osasuna 35, Sporting 35, Real Sosijedad 35, Hetafe 34, Deportivo 34, Saragosa 30, Erkules 29, Malaga 29, Almerija /+1/ 26.


(MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC