• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Francuzima "pun kufer" Emira Spahića!

Francuska javnost ogorčena zbog ponašanja kapitena Bosne i Hercegovine Emira Spahića, koji je drugi put laktom udario protivničkog igrača.

 Francuzima "pun kufer" Emira Spahića! Izvor: MONDO

Defanzivac Monpeljea i kapiten "zmajeva" suspendovan je na čak sedam utakmica nakon što je udario fudbalera Lansa Isama Jemea.

Ova najoštrija kazna u Francuskoj izrečena je zbog činjenice da je Spahić nedavno "odrapio" pet mečeva kazne zbog sličnog slučaja u kom je od njegovog lakta stradao napadač Bresta Nolan Ru.

Zato se Spahić našao na udaru trenera Monpeljea Renea Žiroa i predsjednika kluba Luja Nikolina.

"Spahić je jedan od naših najboljih igrača, ali ovakvo ponašanje ne može biti tolerisano u profesionalnom fudbalu", izjavio je Žiro francuskim medijima.

Predsjednik Nikolin je bio mnogo oštriji.

"Pun mi je ‘kufer’ ovog Spahića. Popeo mi se na vrh glave, pun mi je više k... njegovih ispada. Možda je bolje da ćutim jer će Disciplinska komisija Saveza još strožije da kazni i mene i njega".

Francuski mediji takođe su prepuni kritika na Spahićev račun, a najdalje je otišao Pjer Menes, jedan od najboljih TV komentatora zemlje "galskih pijetlova".

"Bosanac je odličan stoper i sasvim sigurno jedan od najboljih u prvenstvu. Ali, obzirom da je drugi put laktom udario protivnika, treba ga otjerati iz Francuske. Ili mu odsjeći ruku", izjavio je Menes.

Kapiten "zmajeva" je u klupskoj karijeri igrao za Čelik iz Zenice, hrvatski Gošk i Zagreb, odakle se uputio u Rusiju, gdje je nastupao za Šinjik, Torpedo i Lokomotivu. U dresu reprezentacije BiH zabilježio je 45 nastupa i postigao dva gola.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC