• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajern uručio otkaz Van Galu

Holandski stručnjak morao da ode posle remija u Nirnbergu, iako je sa klubom iz Mihnena imao dogovor da se rastanu tek po završetku sezone.

 Bajern uručio otkaz Van Galu Izvor: MONDO

Luj van Gal od nedjelje više nije trener Bajerna!

Smijenjen je pet kola prije kraja sezone, u situaciji kada slavnom klubu "visi" plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.

"Odluka je donesena u interesu Bajerna, poslije pada na četvrto mjesto i opasnosti da se ne ispuni i minimalni cilj, plasman u Ligu šampiona", navodi se u saopštenju kluba.

Bajern je u subotu odigrao 1:1 sa Nirnbergom u gostima, dok je Hanover kod kuće savladao Majnc i izbio na treće mjesto, sa bodom više.

Umjesto Van Gala, ekipu će na mečevima protiv Bajera, Ajntrahta, Šalkea, Sent Paulija i Štutgarta voditi Andris Jonker, dosadašnji asistent u stručnom štabu. Od ljeta će kormilo preuzeti Jup Hajnkes, sada trener Bajera iz Leverkuzena.

Van Gal je u svojoj prvoj sezoni odveo Bajern do "duple krune" u Njemačkoj i finala Lige šampiona, ali su kola nakon toga nezadrživo krenula nizbrdo.

Bavarci će sigurno završiti sezonu bez trofeja, a veliki udarac klupskim ambicijama bilo bi neigranje u Ligi šampiona u sezoni kada će Alijanc arena biti domaćin finala.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC