• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Partizan se baš namučio

Partizan u trećem minutu sudijske nadoknade golom Nemanje Tomića pobedio Spartak u Subotici sa 2:1 (0:0).

 JSL: Partizan se baš namučio  Izvor: MONDO

Crno-bijeli su opet kidali nerve svojim navijačima.

Nalazio se "valjak" na ivici provalije u Subotici, ali je na kraju uspio da preokrene rezultat i da pobijedi "golubove" u 21. kolu Superlige - 2:1 (0:0)!

Marko Mirić je bio strijelac za Spartak u 53. minutu, a Radosav Petrović u 68. i Nemanja Tomić u 90. za Partizan.

Međutim, sve osim tri boda bilo je vrlo loše za aktuelnog šampiona. Igra iz Subotice samo je potvrdila da su crno-bijeli u krizi, ali da se posljedice iste još uvijek ne osjećaju. Partizan je veći dio meča igrao daleko ispod svog nivoa. Nemoć u napadu je bila evidentna. Subotičani su od početka meča znali šta žele, u pojedinim momentima bili su i opasniji po gol, a malo je nedostajalo da na kraju osvoje bod. Ne bi bilo nezasluženo! Naprotiv.

Trener Partizana Aleksandra Stanojević je opet bio zadovoljan karakterom svojih igrača.

"Čestitam igračima na pobjedi i karakteru. Bilo je teško igrati po jakom vjetru, pogotovo u prvom poluvremenu, a i Spartak nam nije dozvolio da dođemo do pasa. Oni su igrali dugim loptama... Ipak, vjerovali smo u sebe, igrali smo do kraja i prije vodećeg gola smo imali jednu veliku šansu. Ovo je za nas veoma važna pobjeda i idemo dalje, spremamo se za naredne utakmice", rekao je mladi stručnjak.

Njegov kolega Ljubomir Ristovski uprkos porazu bio je zadovoljan.

"Mislim da je utakmica opravdala epitet derbija. Odlično smo se suprotstavili ekipi Partizana koja je aktuelni šampion i najbolji tim u zemlji. Znali smo da je najjače oružje protivnika pas igra i igrali smo jak presing zbog toga. Imali smo i mi dobre šanse, a kada smo poveli 1:0 nismo očekivali da ćemo izgubiti. Oba gola smo primili iz prekida, a mislim da moji momci nisu zaslužili da izgube i da je najrealnije bilo da bude neriješeno".

Spartak je posljednji put u Superligi poražen od Crvene zvezde u Subotici (1:2). I tada su "golubovi" poveli i bili nadomak iznenađenju..

Stanojević nije mogao da računa Stefana Savića, koji je zbog porodične tragedije propustio meč u Subotici. Umjesto njega u startnoj postavi bio je Marko Jovanović. Za razliku od utakmice sa "vječitim" rivalom, na klupi su ostali Nemanja Tomić, Medo Kamara i Dominik Adija, a šansu su ponovo od početka dobili Ivica Iliev, Zvonimir Vukić i Stefan Babović.

"Golubovi" su već u četvrtom minutu mogli da povedu. Srđan Vukajlija se iznenada našao iza odbrane Partizana, ispred njega je bio samo golman crno-bijelih, ali napadač Spartaka nije dobro šutirao, sustizao ga je i Mladen Krstajić, tako da Stojković nije imao težak posao iako je to bila vrlo povoljna prilika.

Bezopasni Partizan odjednom je stvorio priliku u 22. minutu. Stefan Babović se fenomenalno oslobodio svog čuvara na sredini terena, odigrao u prostor sa Prinsa Tejga, koji je ušao u kazneni prostor i iskosa sa desne strane gađao suprotni ugao gola Spartaka, ali je bio neprecizan.

Domaćin je i u drugom dijelu mogao prvi do gola.

Vujaklija je poslije pet minuta igre spoljnom pokušao sa desne strane, ali je lopta otišla pored gola.

Međutim, tri minuta kasnije Spartak je poveo!

Strijelac je bio Marko Mirić, poslije kornera koji je izveo Torbica. Potencijalni reprezentativac najbolje se snašao u gužvi i ako ostaje pitanje da li je bio ofsajd. Mirić nije bio u nedozvoljenoj poziciji, ali jeste Vujaklija, koji se nalazio pored klupskog druga i koji je pokazao namjeru da želi da igra na loptu.

Partizan je do izjednačenja stigao bez igre i to iz penala, koji je, stekao se utisak, sudija Milorad Mažić prestrogo dosudio nakon duela Ilieva i Mirića.

Precizan sa 11 metara bio je Partizanov reprezentativac Radosav Petrović. "Vezisti" crno-bijelih to je bio deveti gol u prvenstvu čime je na drugoj poziciji pretekao Klea. Prvi je Iliev sa 10 pogodaka.

Spartakov golman Branimir Aleksić prmio je gol u šampionatu poslije 618 minuta. Posljenji put prije utakmice sa Partizanom savladan je kada je Crvena Zvezda gostovala u Subotici (1:2).

Samo minut poslije izjednačenja "golubovi" su mogli opet do vođstva, ali je Mirićev pokušaj glavom završio preko prečke. Partizan je prvi put mogao da povede nakon "slobodnjaka" Mladena Krstajića, ali je Aleksić bio odličan.

Iliev je u 90. promašio iz čiste pozicije, ali je Nemanja Tomić dva minuta kasnije maestralno izveo slobodan udarac i donio crno-bijelima važnu pobjedu, koja ih i dalje drži korak ispred Zvezde!

SPARTAK: Aleksić - Stevanović, Antonić, Bratić, Šarac - Simović - Milanković, Puškarić, Torbica, Mirić - Vujaklija.

PARTIZAN: Stojković - Miljković, Jovanović, Krstajić, Lazevski - Petrović - Babović, Ilić, Vukić - Iliev, Tejgo.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC