• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Zvezda rutinski i efikasno

Golovima Slavka Perovića (dva), Evandra Goebela i Kristijana Borhe, fudbaleri Crvene zvezde ispratili su Čukarički sa četiri komada u mreži.

 JSL: Zvezda rutinski i efikasno Izvor: MONDO

Rutinski i efikasno.

Fudbaleri Crvene zvezde u potpunosti su opravdali ulogu favorita u posljednjem meču 21. kola Jelen Superlige i davljenika Čukarički ispratili na Banovo Brdo sa četiri gola u mreži.

Pred oko 12.000 navijača na našem najvećem stadionu, po idealnim uslovima za igru: Crvena zvezda - Čukarički 4:0 (2:0).

Golove su postigli Slavko Perović u 17. i 21, Evandro Goebel sa bele tačke u 72. i Kristijan Borha u 79. minutu.

Drugu godinu zaredom rezultatom 4:0, a ukupno 13. put u 14 sezona, crveno-bijeli su pobijedili Čuku na "Marakani" i tako zadržali korak za vodećim Partizanom, koji je ranije u nedelju teško dobio utakmicu u Subotici. Ujedno i odbili napad trećeplasirane Vojvodine, koja iz kola u kolo prati "vječite".

U narednom kolu, Crvenu zvezdu očekuje gostovanje u Kragujevcu i duel sa Metalcem iz Gornjeg Milanovca. Upravo na tom mjestu, u sezoni 2008/09, crveno-bijeli su doživjeli jedan od dva poraza koji su odlučili šampionsku trku sa Partizanom.

Davljenik Čukarički izdržao je na površini 17 minuta na mjestu gdje je samo jednom u istoriji izvukao remi... Tada je goste ka dnu pogurao Slavko Perović, koji je dobio priliku da se pokaže od starta utakmice.

A, 21-godišnji Kragujevčanin se treneru Robertu Prosinečkom zahvalio sa dva pogotka u četiri minuta.

Oba puta, Peroviću je sa lijevog boka asistirao Aleksandar Jević i tako pomogao kolegi da na osmom nastupu ove sezone upiše prvi, a potom i drugi pogodak.

Jevtić je u u 17. minutu uputio idealan centaršut na peterac, stoperi Čukaričkog gledali su jedan drugog, a između njih istrčao je Perović i glavom uspio da savlada 18-godišnjeg Nikolu Đokića, koji je ostao na crti - 1:0. Četiri minuta kasnije, Jevtić je lijevom nogom centrirao iz šesnaesterca, a Perović klizećim startom uspio prvi da stigne do lopte ispred Đokića i drugi put ga savlada - 2:0.

Već tada, bilo je jasno da će domaći zabilježiti šestu pobjedu u šest proljećnih kola, odnosno da će gosti otići kući sa osmim uzastopnim porazom od 27. novembra 2010. godine i gostovanja u Kuli (1:1). Bilo je pitanje samo do koje mjere će Zvezda poboljšati gol-razliku, koja je u prethodnih pet prvenstvenih mečeva iznosila 12:2.

Četiri dana poslije fizičkog i emotivnog pražnjenja u pobjedi nad Partizanom u polufinalu Kupa (1:0), ali i eliminaciji iz takmičenja u kojem je branila trofej, Crvena zvezda je uspjela da pronađe i motiva i želje i inspiracije za "već dobijenu" utakmicu. U tom smislu, najveće zasluge pripadaju treneru Prosinečkom, koji je "išarao" sastav, dao šansu nekolicini rezervista, ali i motivisao standardne prvotimce da igraju ozbiljno. I nadahnuto...

Zvezda je napadala u talasima i prije i poslije 2:0, ali je ipak donekle spustila gas do sredine drugog poluvremena, kada je Prosinečki napravio tri izmjene, jednu prinudnu.

Zbog povrede stopera Uroša Ćosića, u igru je morao krilni napadač Marko Vešović i to na poziciju lijevog beka, dok je Nikola Mikić prešao u sredinu odbrane. Eto, koliko problema sa umornim (Milan Vilotić), povrijeđenim (Danijel Mihajlović, Stevan Reljić) i neprofesionalnim (Li Adi) defanzivcima ima Prosinečki...

Druge dvije izmjene napravio je svojom voljom, a prvi put od dolaska na klupu Zvezde u zvaničnoj utakmici pružio je šansu Dejanu Milovanoviću, koji je zbog svađe sa upravom vraćen sa priprema u Antaliji početkom februara. Milovanović je u 65. minutu zamijenio Darka Lazovića, a dva minuta kasnije, oporavljeni Ognjen Koroman zaigrao je umjesto dvostrukog strijelca Slavka Perovića.

Tada je Robi naredio malu "rokadu" u ofanzivnoj liniji, kada je Koroman zaigrao na desnom, Jević na lijevom boku, odakle je Kristijan Borha otišao u sam špic napada.

Ovo osveženje pokrenulo je pomalo usnule crveno-bijele, koji su u to vrijeme mogli i da prime gol, da na crti nije stajao pribrani Boban Bajković. Pravo niizčega, u 71. minutu, Čukarički je došao u stopostotnu šansu da postigne gol poslije 612 minuta u ligi i gostovanja u Kuli.

Poslije centaršuta sa desnog krila, defanzivac Gojko Žižić bio je sasvim sam na petercu, odakle je glavom uputio jak udarac, ali je Bajković čistim refleksom uspio da preusmjeri loptu u korner i sačuva mrežu.

Žižić nije uspio da smanji na 2:1, a već u narednom napadu kumovao je trećem golu Zvezde. U duelu sa Kolumbijcem Borhom, malo je ispao, dozvolio da se snažni napadač Zvezde okrene prema golu Čukaričkog i onda ga omeo prilikom namještanja na udarac.

Borha je pao, iako nije bio sapleten, a sudija iz Novog Sada Robert Čegepi-Kiš dosudio je jedanaesterac koji će podijeliti utiske o tome da li je bio ili ne. BIlo kako bilo, Prosinečki je sa klupe doviknuo da će u odsustvu suspendovanog Kadua Mendeša najstrožu kaznu izvesti Evandro.

Brazilac je to i uradio, šutirao je po sredini gola i prevario Đokića za 3:0.

Konačnih 4:0, bilo je u 79. minutu, kada je kapiten Crvene zvezde i bivši fudbaler Čukaričkog Pavle Ninkov uputio oštar centaršut po zemlji na peterac, Đokić jeste izbio loptu ispred Jevtića, ali pravo na grudi Borhi, koji je poslije prijema poslao loptu u rašlje lijevom nogom i postigao drugi gol od dolaska u Srbiju.

Zvezda je dva puta pogađala okvir gola, prvi put u 45. minutu kada je iskosa sa lijeve strane u stativu pucao Jevtić, a drugi put u 92. minutu, kada je Milovanović iz slobodnog udarca uzdrmao prečku i tako propustio priliku da povratak na teren obilježi golom. Upravo je Milovanović, iz slobodnog udarca, riješio prvi meč ova dva tima na Banovom Brdu (0:1).

Crvena zvezda je zabilježila sedmu pobjedu u osam mečeva od kada je došao Prosinečki, uz jedan poraz od Partizana u Kupu Srbije (2:0).

CRVENA ZVEZDA: Bajković - Ninkov, Ćosić, Tošić, Mikić - Isah, Evandro, Lazović - Borha, Jevtić - Perović.

ČUKARIČKI: Đokić - Petrović, Dragićević, Žižić, Petrović - Krčmarević, Marić, Spasić, Petronijević, Morariju - Aničić.



REZULTATI 21. KOLA:

Rad - OFK Beograd 2:0 (1:0)
/Luka 24', Stanojević pen 55'/

Spartak Zlatibor voda - Partizan 1:2 (0:0)
/Mirić 52' - Petrović pen 68', Tomić 90+3'/

Crvena zvezda - Čukarički 4:0 (2:0)
/Perović 17', 21', Evandro pen 71', Borha 79'/

U subotu:

Jagodina - Javor 0:1 (0:0)
/Milovanović 63'/

Vojvodina - Sloboda Point Sevojno 3:1 (1:1)
/Lazetić 42', Katai 55', Trajković 58' - Šunjevarić 19’/

BSK Borča - Inđija 4:0 (2:0)
/Alivodić 10’, 71', 83', Bošković 36'/

Smederevo - Metalac 1:0 (0:0)
/Stojanović 89'/

Borac - Hajduk Kula 1:0 (0:0)
/Damjanović 64'/

TABELA: Partizan 56, Crvena zvezda 53, Vojvodina 50 Rad 42, Spartak 32, Smederevo 31, OFK Beograd 28, Javor 26, Sloboda Point Sevojno 25, BSK 25, Jagodina 24, Borac 24, Inđija 13, Metalac 13, Hajduk 12, Čukarički 4.

(N. J. - MONDO, foto: arhiva MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC