• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pendrekom po sudijama

Sudije meča u drugoj ligi Federacije BiH brutalno pretučene.

 Pendrekom po sudijama Izvor: MONDO

Sudije u fudbalu BiH počev od Premijer lige pa na niže su izgleda glavni "krivci" za sve probleme.

Poslije prekida meča Premijer lige BiH Budućnost-Zrinjski zbog napada na sudiju Ognjena Valjića, danas novi incident, ali u drugoj ligi Federacije BiH. Prema pisnju portala Bljesak.info meč u Drinovcima između istoimenog domaćina i ekipa Branitelja nije odigran zbog toga što su, trojica napadača sa pendrecima pretukli sudijsku trojku iz Mostara. Nesretnim sudijama pomoć je ukazana u Grudama što je potvrdio i
portparol Uprave policije MUP Županije Zapadnohercegovačke Damir Čutura.

"Danas oko 15:15 h, na parking prostoru koji se nalazi pored službenih prostorija NK Drinovci u Drinovcima, općina Grude, dogodio je se incident zbog kojeg je otkazano odigravanje prvenstvene nogometne utakmice između NK Drinovci i NK Branitelj iz Mostara. Naime, u navedeno je vrijeme s motornim vozilom marke Fiat na parking došla sudačka trojka A.M. (33), A.T. (37) i D.D. (35), svi iz Mostara.
Odmah po izlasku iz vozila suce je, iz zasad neutvrđenih razloga, gumenom palicom napao J.M. (48) iz Drinovaca koji je ubrzo lišen slobode od strane policijskih službenika koji su se nalazili na osiguranju utakmice. Takođe, u fizičkom napadu na suce sudjelovala je još jedna, zasad neidentificirana muška osoba – policijski službenici poduzimaju potrebne mjere i radnje kako bismo identificirali i lišili slobode i drugog napadača.

Napadnutim sucima liječnička pomoć ukazana je u Domu zdravlja Grude, a J.M. (48) priveden je u službene prostorije gdje je alkotestiran – izmjereno mu je 3,59 promila alkohola u dahu nakon čega je istome izrečena mjera zadržavanja.

Nakon otrežnjenja nad J.M. (48) provest će se kriminalistička odnosno prekršajna obrada, u ovisnosti od toga hoće li kriminalističko istraživanje pokazati da opisani napad sadrži elemente kaznenog djela ili je riječ o prekršaju", prenosi Bljesak.info saopštenje Uprave policije MUP-a ŽZH. (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC