• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki: Gledao sam Partizan, bez komentara

"Neću ulaziti u to da li je sudija bio loš ili dobar. Na kraju, oni su pobijedili sa odličnim udarcem iz slobodnjaka", rekao je Prosinečki.

 Prosinečki: Gledao sam Partizan, bez komentara Izvor: MONDO

Konferencija za medije poslije rutinske pobjede Crvene zvezde nad Čukaričkim (4:0) u nedelju predveče nije mogla da prođe bez priče o utakmici između Spartaka i Partizana (1:2), odigranoj ranije tog dana.

Povod je bio penal, koji je dosuđen za Partizan, pri vođstvu Spartaka od 1:0, a za koji ogromna većina navijača Crvene zvezde smatra da nije postojao. Potom, crno-bijeli su u nadoknadi vremena postigli i pobjedonosni pogodak iz slobodnog udarca, pa tako ekipa Roberta Prosinečkog nije uspjela da smanji bodovni zaostatak za liderom, uprkos ubjedljivoj pobjedi nad "fenjerašem".

Prosinečki je rekao da je u društvu članova stručnog štaba pratio utakmicu u Subotici, ali je odbio da komentariše suđenje Milorada Mažića, kojeg mnogi osporavaju poslije odluke da start Marka Mirića nad Ivicom Ilievim okarakteriše kao jedanaesterac.

"Gledao sam utakmicu, neću reći da nisam. Mislim da smo svi gledali, naročito moj stručni štab. Bilo je zanimljivo, do 90 i nekog minuta bilo je 1:1", rekao je Prosinečki i potom odbio da komentariše dalje.

"Ne znam... Neću ulaziti u to da li je sudija bio loš ili dobar. Na kraju, oni su pobijedili sa odličnim udarcem iz slobodnjaka, mislim Tomića", dodao je Prosinečki i nadovezao se da je negdje očekivao pobjedu crno-bijelih uprkos tome što je najveći Zvezdin rival pao u formi, što se najbolje vidjelo u srijedu u revanš meču polufinala Kupa Srbije, koji su crveno-bijeli dobili.

"Ja sam očekivao..."

Ipak, Prosinečki ističe da će 140. večiti derbi, zakazan za 23. april na stadionu Partizana, riješiti pitanje pobjednika, jer mu izgleda kao da će i Zvezda i Partizan pobjeđivati ostale rivale.

"Vjerujem da će doći do egala do utakmice koju svi očekujemo, koja dolazi za dvije nedelje.Ta utakmica će odlučiti prvenstvo", kaže Prosinečki i donekle isključuje Vojvodinu kao faktor u cijeloj priči, uprkos tome što Novosađani imaju samo tri boda manje od Crvene zvezde, a do kraja lige oba beogradska kluba sastaju se sa "lalama".

"To je moje mišljenje... Ovako kako mi trenutno igramo, a i oni, iako ne tako blistavo, djeluje mi kao da će 'derbi' riješiti pitanje šampiona. Ne blistaju, ali (fudbaleri Partizana prim. aut) dobijaju iskustvom i nesumnjivo imaju dobru ekipu. Nećemo govoriti da nemaju, oni su ipak i bivši prvaci, nadam se da neće biti i ove godine, ali to znači da su dobri. Dobri su, jer tri godine dominiraju u srpskom fudbalu", objektivan je Prosinečki, koji je primjer iz Subotice i slobodnjak Nemanje Tomića za pobjedu u nadoknadi vremena naveo kao primjer.

"Imaju iskustvo i igrače koji mogu jednim slobodnim udarcem da riješe utakmicu".


Prije priče o Partizanu, Prosinečki je komentarisao utakmicu sa Čukaričkim u kojoj je njegov tim zabilježio ubjedljivu pobjedu, u kojoj je Slavko Perović postigao dva gola, a Dejan Milovanović zabilježio prvi nastup od kada je napravio problem na pripremama u Turskoj u februaru.

"Ja sam i prije utakmice rekao da će problem biti da motivišem ekipu poslije odlične utakmice protiv Partizana. Ali, motivacija je bila tu... Mislim da su momci odradili dobru utakmicu, što je najvažnije angažmanom i trkom, poslije toga i kvalitetom, koji u posljednjih utakmica dolazi na vidjelo", sumirao je utiske Prosinečki i dodao:

"Držimo loptu, mislim da kroz pas dolazimo do šanse, a to i hoćemo... Hoćemo da mi budemo ti koji dominiramo, držimo loptu po 70 odsto vremena, a iz svega dolaze šanse, koje smo danas iskoristili".

Ipak, dvije stopostotne šanse koje je posljednji tim na tabeli stvorio na najvećem stadionu razlog su da Prosinečki bude donekle uzdržan u pohvalama.

"Nezadovoljan sam samo zbog toga što su i oni mogli da daju dva gola, jednom je (golman Boban Bajković) Bajko super odbranio, jednom su promašili... Jeste da smo imali šanse, to se slažem, ali je problem što nam odjednom naprave polukontru i kontru", opominje Robi i dodaje:

"Treba momcima čestitati, bila je dobra utakmica, opet je bilo dosta gledalaca, 4:0, baklje i sve što ide uz to... Mi razmišljamo da na svakoj utakmici moramo da budemo koncentrisani i da pobjeđujemo da bismo došli do egala sa Partizanom, a onda ćemo vidjeti šta će biti...", najavljuje napad trener Crvene zvezde, koja je ove sezone već izgubila jedan trofej, a šest kola pre kraja prvenstva ima tri boda manje od najvećeg rivala.


Prosinečki sve češće pruža šansu igračima, koji do nedavno nisu bili u prvom planu. I oni mu vraćaju dobrim igrama i pobjedama.

"Kod mene, u to ste mogli da se uvjerite, igraju svi i to je normalno... Nažalost, danas u 18 igrača nije bilo odbrambenih. Reljić mi se povrijedio, Vilotića sam odmarao, Adi nije tu... Bar za sada. Zbog toga, došlo je do problema (kada se povrijdio Uroš Ćosić prim. aut), ali mislim da su momci odigrali odlično".

U 65. minutu, Milovanović je prvi put zaigrao od dolaska Prosinečkog na klupu.

"Deksa je dobio šansu nakon osam utakmica, dobro je odigrao, pogodio stativu iz slobodnog udarca, Koroman se vratio, sve je OK...", umalo da završi priču o pojedincima Prosinečki, kada se sjetio junaka utakmice.

"E, Perović...", trgao se Robi.

"Moram da pohvalim Perovića".

Slavko Perović prvi put je bio starter ovog proljeća i za 21 minut već je bio dvostruki strijelac, što su mu ujedno bili prvi golovi ove sezone. Perović je, poslije sedam pogodaka u sezoni 2009/10, pao u senku Andrije Kaluđerovića, Aleksandra Jevtića, jesenas je češće igrao i Miloš Trifunović, a ovog proljeća Kristijan Borha.

Ipak, kada je dobio šansu...

"Momak je igrao samo 15 minuta u prošlom kolu protiv Javora, radio je odlično na treninzima i bio jedan od boljih kroz čitav ovaj period. Htio sam da odmorim Kaluđerovića, što mi je uspjelo, jer je Perović dao dva gola. Znači super... Pogodio sam!", nasmijao se Prosinečki i nadovezao se:

"Ja se sad šalim malo, ali mislim da je Slavko dobro odradio 65 minuta...".

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC