• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Superliga u brojkama: Golovi, penali, stres

Dobar fudbal ovog vikenda na superligaškim terenima u Srbiji i 20 golova. Penali za "vječite". Enver Alivodić "kralj strijelaca".

 Superliga u brojkama: Golovi, penali, stres Izvor: MONDO

Uzbudljivo 21. kolo Jelen Superlige Srbije u kojem je Partizan jedva došao do pobjede u derbiju protiv Spartaka u Subotici, u kojem su Vojvodina iCrvena zvezda nastavili maksimalan niz, u kojem je Rad potvrdio odličnu formu i u kojem je Enver Alivodić dobio epitet "kralja strijelaca".

U šestom kolu nastavka prvenstvene sezone, postignuto je 20 golova, što je za samo jedan gol manje nego prije dva kruga takmičenja, 19. kola, koje je do sada bilo najefikasnije ovog proljeća.

Maksimalan učinak u proljećnoj polusezoni imaju Vojvodina i Crvena zvezda. Svih šest pobjeda beogradskih i novosadskih crveno-bijelih. Zvezda ima gol-razliku 15:2, Vojvodina 12:4. Partizan je i dalje ubjedljivo najefikasniji tim u ligi - čak 56 datih i 16 primljenih golova (gol-razlika +40!).

Crno-bijeli ovog proljeća igraju blijedo, mnogo lošije nego jesenas. Ipak, i sa takvom igrom bilježe pobjede i osvajaju bodove. Na teškom ispitu u Subotici, Partizan je uz dosta sreće ostvario trijumf, golovima Radosava Petrovića sa penala i majstorijom Nemanje Tomića iz slobodnog udarca.

Gol koji je Petrović dao sa penala, bio je prvi koji je Branimir Aleksić primio poslije 617 minuta!

Kad smo već kod penala za Partizan (prekršaj Marka Mirića nad Iviciom Ilievim), bio je ukupno treći za Partizan ove sezone i sva tri realizovao je Partizanov reprezentativac Petrović (protiv Jagodine u 10. kolu, protiv Hajduka u 17. kolu i ovaj protiv Spartaka).

Zvezda je očekivano lako pobijedila Čukarički, uz dva gola Slavka Perovića, koji je prvi put ovog proljeća igrao od prvog minuta. O Čukaričkom ne treba trošiti više slova - 21 utakmica, 17 poraza, četiri remija 0 pobjeda, gol-razlika 5:44.

Čukarički nije dao gol od meča sa Hajdukom u Kuli 27. novembra 2010. godine, kada je bilo 1:1 (to je bilo 14. kolo JSL).

Vojvodina je treći put ovog proljeća savladala Slobodu Sevojno (dva puta u Kupu i sada u prvenstvu). Osim, zaista, odlične serije Novosađana, koje u narednom kolu čeka derbi protiv Partizana u Humskoj, treba istaći i debi 16-godišnjeg Nebojše Kosovića. On je, zamalo, postao rekorder u istoriji Vojvodine kao najmlađi debitant.

Kosović je ušao u igru sa punih 16 godina i 44 dana. Mešutim, ispred njega je i dalje Danijel Aleksić koji je debitovao kada je imao 16 godina i 11 dana.

Inače, Vojvodina je 11 mečeva u nizu bez poraza, a klupski rekord je 16 utakmice bez neuspjeha (od 19. avguista 2007. do 1. marta 2008. godine, kada je ostvareno devet pobjeda i sedam remija). Rekord u srpskom fudbalu drži Crvena zvezda - 51 meč u seriji bez poraza (30. oktobar 1999. - 31. mart 2001. godine).

Rad je pobijedio u maloj bici za Beograd. Protiv OFK Beograda sigurnih 2:0 i nova tri boda za "građevinare", koji su ih značajno približili evropskoj luci. Inače, ovo je prva pobjeda Rada nad OFK Beogradom na Banjici još od septembra 2001. godine. Ko bi rekao...

Sloboda Sevojno i dalje ne zna za pobjedu ovog proljeća (doduše, ima dva remija) i moguća je promjena na mjestu šefa stručnog štaba. Doduše, bar je prekinut golgeterski post koji je trajao 400 minuta.

To se već dodogilo u Jagodini, gdje je ceh za zaista slaba izdanja "ćurana" u nastavku sezone platio Miljoko Gošić.

Jagodina je vezala drugi poraz, a ukupno četvrti ovog proljeća.

Promjena trenera najavljuje se i u Inđiji. Vojvođanska ekipa je ovog proljeća nanizala sve same poraze, uz gol-razliku 4:16! Čak pet mjeseci je prošlo od posljednje pobjede Inđije u Superligi.

Inđija je deklasirana na Karaburmi od BSK-a (0:4), na meču u kojem je blistao Enver Alivodić. Bio je trostruki strijelac i potpuno je bacio u sjenu ostale superligaške fudbalere koji su ovog vikenda izlazili na terene.

Alivodić je pokazao da je ne samo odličan fudbaler, već i sjajan momak. Golove je posvetio svom nekadašnjem saigraču Stefanu Saviću, sada defantivcu Partizana, koji je imao proodičnu tragediju (ubio mu se otac, inače gradonačelnik Mojkovca).

Razloga za radost imao je i Javor. Ivanjičani su, konačno, zabilježili prvi proljećni trijumf.

U ovom kolu svirana su tri penala i sva tri su realizovana - za Partizan protiv Spartaka (Petrović), za Zvezdu protiv Čukaričkog (Evandro) i za Rad protiv OFK Beograda (Marko Stanojević).

U ovom kolu nije bilo crvenih kartona.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC