• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BIH: Valjić napadnut, sutra kazne

Sudija Ognjen Valjić u nedjelju je fizički napadnut na meču između Budućnosti i Zrinjskog zbog čega je ovaj susret 21. kola Premijer lige prekinut.

 PREMIJER BIH: Valjić napadnut, sutra kazne Izvor: MONDO

Disciplinski organi FSBiH u utorak bi trebali donijeti odluke o kaznama za vinovnike incidenta u Banovićima koji je udarna sportska tema u domaćim medijima.

Banjalučki sudija dosudio je u 32. minutu pri rezultatu 0:0 jedanaesterac za Zrinjski poslije čega je nastala gužva na terenu, a igrači Budućnosti opkolili su Valjića koji je dobio nekoliko udaraca po tijelu i nogama. Čak mu je prišao i domaći trener Munever Rizvić i nanio mu povrede u predjelu rebara, navodi “Glas Srpske”.

Sam Valjić nije htio da komentariše napada na njega.

“Ne mogu, po profesionalnom kodeksu, da komentarišem dešavanja na utakmici”, rekao je kratko Valjić.
Domaći igrač Dilaver Zrnanović je prema pisanju “Glasa Srpske” udario u potkoljenicu Valjića, koji je na kraju spas potražio u svlačionici.

Udarac Zrnanovića u gužvi vidio je i Valjićev pomoćnik Toni Bandić iz Gruda, koji je napisao pismenu izjavu i priložio je uz dokumentaciju sa utakmice koja treba da stigne u FS BiH tokom današnjeg dana ili eventualno u utorak.

U pojedinim medijima minimizira se incident u Banovićima, ali trener Zrinjskog Slaven Musa jedan je od onih koji su potvrdili da su Valjića tukli igrači Budućnosti.
“Ja sam bio svjedok svih nemilih scena, sudiju su tukli igrači, trener, ljudi iz stručnog štaba, to je ličilo na obračune narko kartela u Južnoj Americi. Ne mogu da vjerujem da jedna sudijska odluka može proizvesti takve stvari", rekao je Musa.

Što se tiče penala nakon kojeg je stigao prekid, za Musu nije bilo dileme.

''Što se tiče penala, to je čist penal, naš igrač je povučen za dres, krvavi tragovi ispod njegovog dresa to potvrđuju”, dodao je on.

Direktor Budućnosti Fuad Mujić ima. Međutim, drugačije viđenje čitave situacije, i čak sumnja u časne namjere sudije Valjića.

"Ognjen Valjić tvrdi kako je dobio udarac, ali nakon utakmice nije otišao kod službenog doktora na stadionu kako bi izvadio ozljedni list. Na osnovu čega onda on može tvrditi kako je dobio udarac?!", nevo je Mujić i dodao:

"Sudija je poslije utakmice otišao u istom automobilu sa kontrolorom suđenja što nam ostavlja prostor za sumnje kako su išli da dijele tal. Nikad se nisam bavio teorijama zavjere, ali u cijelom priči nešto "smrdi". Na naša su se leđa sručili mnogi, a ako nam je ovakva Premijer liga onda je bolje da ispadnemo".

(MONDO, foto: fotoservis.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC