• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SPARTAK: Zašto se takmičimo, dokle ovako?

Spartak osuo paljbu po arbitru Mažiću, tražeći od FSS "ekspertizu njegovog suđenja". "Ima li svrhe dalje ulagati u fudbal?", pitaju se u Spartaku.

 SPARTAK: Zašto se takmičimo, dokle ovako? Izvor: MONDO

Fudbalski klub Spartak Zlatibor voda izrazio je u ponedjaljak žaljenje zbog odluka glavnog sudije meča protiv Partizana, Milorada Mažića iz Vrbasa, ističući da je su one bile presudne za konačan ishod duela, kao i da je njima "ozbiljno poljuljano, ionako već porušeno povjerenje u domaći fudbal".

Subotički klub je saopštenje objavio, kako se navodi, "nakon prespavane noći i u miru pregledanog snimka cijelog toka" meča protiv Partizana u nedjelju.

U saopštenju uprava Spartaka se pita i da li poslije takvih odluka ima svrhe dalje ulagati u fudbal, kao najopopularniju sporednu stvar na svijetu.

"Rukovodstvo Spartak Zlatibor vode ne može se oteti utisku da je jedna predivna fudbalska manifestacija koju je na samom stadionu, kao i putem TV prijemnika posmatralo više od 100.000 gledalaca, po ko zna koji put, još jednom, čudnim odlukama glavnog arbitra navedene utakmice ozbiljno poljuljala ionako već narušeno povjerenje u domaći fudbal", navodi se u saopštenju.

Čelnici Spartaka podsjećaju da je "objektivna publika na stadionu imala spontanu reakciju" poslije odluke Mažića da dosudi, kako se ističe u saopštenju, "nepostojećeg kaznenog udarca za gostujuću ekipu".

"Na njihovo (gledalaca) veliko razočaranje, da nevolja bude još veća, do samog kraja utakmice neprimjerena odluka uperena protiv popularizacije našeg fudbala nije bila i jedina na istoj, jer je glavni sudija u svojoj rješenosti da sam kreira konačan ishod iste u dva navrata navodne prekršaje u zoni šuta, a po pravilu propraćene teatralnim padovima gostujućih igrača karakteriše kao prekršaje što se na kraju ispostavlja da su i bile presudne za konačan ishod utakmice", navodi se u saopštenju.

"Rukovodeći ljudi FK Spartak Zlatibor Voda opravdano postavljaju pitanje svrhe, motiva i ulaganja u najpopularniju sporednu stvar na svijetu, kada se uskraćuje osnovna elementarna stvar u fudbalu - pravo na pobjedu. Ovim se ni malo ne želi omalovažavati renome protivnika i njihov kvalitet, već se samo želi ukazati na činjenicu da izgleda u našem fudbalu David nema šta da traži pred Golijatom", navodi Spartak.

Subotički klub smatra da bi bilo krajnje korektno da Fudbalski savez Srbije "izvrši ekspertizu suđenja našeg najboljeg sudije, koji je na ovoj utakmici reprezentovao i branio visoki rejting koji mu je FIFA dodijelila".

"Rukovodstvo FK Spartak Zlatibor voda se pita da li svi oni koji odlučuju u srpskom fudbalu, bilo u sudijskoj organizaciji ili u samom FSS osjećaju krivicu ako na sljedeću ovakvu utakmicu dođe duplo manje publike koja je sita nepravednih i providnih utakmica i misle li da stvarno čine uslugu velikim klubovima koji završavaju prvenstvo u zabludama. Zablude se rasvijetle na najbolniji način i završavaju u prvim kolima evropskih takmičenja", piše u saopštenju

Uprava Spartaka izražava želju i da se "iz domaćeg fudbala jednom za svagda eliminišu duboko ukorijenjeni dvostruki sudijski aršini primjenjivi posebno za velike, a posebno za male".

(MONDO - foto: FK Spartak Zlatibor voda)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC