• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je sastav Zvezde za 167. vječiti derbi: Stanković vjeruje pobjednicima!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Dejan Stanković će njih 11 poslati na teren protiv Partizana.

 Ovo je sastav Zvezde za 167. vječiti derbi Izvor: MN PRESS

"Tim koji dobija ne treba mijenjati" poštapalica je koju će fudbalski treneri često upotrebiti, ali kod Dejana Stankovića je stvarno tako pred 167. derbi. Istakao je trener crveno-bijelih na konferenciji pred meč da bi volio da njegova ekipa u 31. kolu Superlige izgleda kao na prethodnom okršaju Zvezde i Partizana, pa će i sastav biti u skladu sa tim riječima.

Promjena neće biti što se tiče imena fudbalera koji će istrčati na teren, a kao što je Stanojević rekao na svojoj konferenciji "Zvezda će verovatno tražiti neke sitnice kojima može da iznenadi". Često to pominje i Dejan Stanković - istih 11 fudbalera ne moraju da igraju u potpunosti isti meč.

Pomalo zagonetno, a opet dovoljno jasno - Dejan Stanković će protiv Partizana izvesti startnu postavu koja mu je donijela prethodnu veliku pobjedu nad najvećim rivalom, ali ovog puta spremnu na to da Partizan očekuje Slavoljub Srnića u veznom redu i još poneku minijaturu.

Možda u ofanzivi, gdje će ubitačni tandem Ivanić-Katai i ovog puta igrati široko, na dvije različite strane terena...

PIČINI DOBIJA PREDNOST

Izvor: MN PRESS

Italijanski defanzivac Kristijano Pičini bio je pomalo nesiguran u svom debitantskom derbiju, zatim i propustio nekoliko mečeva zbog povrede, ali bi trebalo da se nađe u startnoj postavi za sutrašnji susret. On je dobio prednost u odnosu na Milana Gajića, iako je momak koji ima jedan nastup za seniorsku selekciju Srbije dobro koristio minute u prethodnom periodu.

Ostatak odbrane već je dobro poznat i uigran. Milan Rodić će ponovo biti na mjestu lijevog beka, a Strahinja Eraković i Aleksandar Dragović štoperski tandem.

Nakon jednog meča pauze u tim se vraća Milan Borjan koji će kao kapiten predvoditi Crvenu zvezdu u susretu koji može da odluči šampionsku trku.

SRNIĆ U MANEVRU, KANGI SLOBODA!

Izvor: MN PRESS

Protiv Šerifa nije uspjelo, ali ta taktička zamisao nije demotivisala Dejana Stankovića. Nastavio je da proba i eksperimentiše, a Slavoljub Srnić u sezoni dovoljno pružio na mjestu centralnog veznog. Tu će biti i sutra, u paru sa Sanogom, dok će njihovo prisustvo na centru terena Geloru Kangi omogućiti više slobode.

Gabonac voli da igra slobodno, da ga pozicija na terenu ne veže samo za jedno mjesto, a njegova lucidnost često može i da odluči ovako velike mečeve.

Primjera ima mnogo, a nekoliko puta ove sezone je omaleni vezista burnog temperamenta pokazao da je pravi motor tima. Kada je on bio "ugašen" Zvezda je stajala u mjestu, pa deluje logično što će Stanković iza njegovih leđa staviti dvojicu igrača koji mogu da poguraju ako zadnji točkovi zapadnu u blato.

RAZBIJANJE TANDEMA

Izvor: MN PRESS

Iako su već dugo osovina koja razbija na dijelove Zvezdine rivale, Mirko Ivanić i Aleksandar Katai će ponovo biti razdvojeni.

To je ideja koju nam je Dejan Stanković prezentovao tokom pripremnog perioda u januaru 2022. godine i tada je djelovalo mnogo neobičnije nego danas. Zvezda je jesen izgurala upravo na njihovim krilima, ali je specifičnim taktičkim zamislima mladog trenera razbijeni tandem pokazao da može da igra i kada nije blizu.

Mirko Ivanić će biti na lijevoj, Aleksandar Katai na desnoj strani, a napad Crvene zvezde mnogo će zavisiti i od Ohija Omoižuanfa. Naravno, šansu sa klupe čekaće Milan Pavkov koji obožava da "riješi" velike utakmice.

Klupa za rezerve mogla bi da bude još jedan od Zvezdinih aduta jer se čini da je Stankovićev izbor izmjena veći. Tako će među rezervistima ostati igrači poput Gajića, Krstičića, Motike, Bena i pomenutog Pavkova, koji bi u različitim scenarijima mogli da budu veoma korisni tokom 167. vječitog derbija.

Crvena zvezda: Borjan - Pičini, Eraković, Dragović, Rodić - Sanogo, Srnić, Kanga - Katai, Ivanić - Ohi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC