• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Hladne glave - dosta je pritisaka!

Partizan odgovorio na "slučaj Subotica": "Navikli smo na pritiske i provokacije. Samo nas dodatno motivišete!".

 PARTIZAN: Hladne glave - dosta je pritisaka! Izvor: MONDO

Ivica Iliev bio je u prodoru, igrač Spartaka Marko Mirić je startovao na njega, napadač Partizana je pao, sudija Milorad Mažić pokazao je na "bijelu tačku". I tada je sve krenulo...

Ljutnja Spartaka, saopštenje subotičkog kluba, zahtjevi za analizom suđenja na meču protiv Partizana, izjave sa svih strana, komentari gledalaca, čitalaca...Bio je penal. Nije bio penal. Mažić pomogao Partizanu, Mažić je sudio po pravilima fudbalske igre...

Partizan je ćutao. Do danas. Na sajtu srpskog šampiona u utorak je objavljeno saopštenje, tačnije odgovor na saopštenje Spartak Zlatibor vode, u kojem se Partizan pozvao ne nezavisne ekspertize i zaključio da sudijska trojka "nijednom nije povrijedila pravila fudbalske igre".

"'Slučaj Subotica', koji se nepotrebno i bez osnova produkuje, sve nas poučava da se radikalne ocjene o suđenju ne mogu donositi na osnovu reakcija publike, koja nikada nije objektivna, niti stručna da ocjenjuje suđenje, ili na osnovu nezadovoljstva rezultatom. Konačnu ocjenu o suđenju mogu donijeti samo nezavisni eksperti na osnovu temeljne analize 'spornih' situacija. Rukovodstvo Spartaka ima pravo da žali zbog poraza, da ga smatra nesrećnim ili po prikazanoj igri nezasluženim, ali nema pravo da iznosi optužbe bez osnova i time ide na ruku onom dijelu javnosti koji, na žalost, nije naklonjen srpskom fudbalu i koristi svaki povod da ga ocrnjuje", ističe se u saopštenju Partizana.

Na rečenicu iz saopštenja Spartaka da je ono objavljeno poslije "prespavane noći i u miru pregledanog snimka cijelog toka utakmice", iz Partizana je odgovoreno da su i u Humskoj željeli da na miru analiziraju tok utakmice i sudijske odluke, ali i da sačekaju ekspertize nezavisnih stručnjaka u specijalizovanim televizijskim emisijama.

"Sve nezavisne ekspertize dovode do jednog zaključka: Sudijska trojka na čelu sa Miloradom Mažićem nije nijednom povrijedila pravila fudbalske igre, sve bitne odluke su donijete ispravno i krajnji ishod utakmice nije posljedica sudijskih grešaka!", navodi se u saopštenju Partizana.

"Fudbalskom klubu Partizan ne trebaju 'dvostruki aršini' u odnosu na tzv. 'manje'klubove, niti smo u zabludi u pogledu kvaliteta igračkog kadra koji posjedujemo. Godinama unazad nismo evropsko takmičenje završili u prvim kolima, pa se ne prepoznajemo u tom dijelu saopštenja Spartak Zlatibor voda i nije nam jasno zašto se dovodimo u takav kontekst", poručeno je iz Humske.

Partizan je takođe poručio da su igrači i rukovodstvo crno-bijelih "naviknuti na pritiske i verbalne provokacije" i da ih to samo "dodatne motiviše da sopstvenim kvalitetima ostvare takmičarske ciljeve, kao što je bio slučaj prethodnih godina".

"U bližoj prošlosti više puta smo upozoravali na običaj da se u završnom dijelu takmičarske sezone kada se odlučuje konačni ishod prvenstva zvučnim saopštenjima i optužbama na račun sudija, regularnosti i slično, vrši pritisak na organe nadležne za vođenje takmičenja. Još jednom apelujemo na sve kojima je stalo do napretka srpskog fudbala da fudbalsku organizaciju i organe oslobode svakog pritiska i omoguće im da svoje poslove obavljaju u skladu sa propisima, stručno i objektivno", navodi se u saopštenju Partizana.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC