• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kup BiH (finale): Prvo "Grbavica", pa "Bilino polje"

Prva utakmica finala Kupa Bosne i Hercegovine između Željezničara i Čelika biće odigrana na "Grbavici". "Šanse 50:50", složni u oba tabora.

 Kup BiH (finale): Prvo "Grbavica", pa "Bilino polje" Izvor: MONDO

Voljom žrijeba u utorak u Sarajevu odlučeno je da će domaćin prvog susreta 27. aprila u 17 časova biti Željo, dok će revanš bitke za trofej u nacionalnom kupu biti odigran na stadionu "Bilino polje" u Zenici.

Taj susret na rasporedu je 25. maja i vjerovatno će biti odigran u noćnom terminu.

Direktor Čelika Nermin Šabić i njegov kolega iz sarajevskog kluba Dželaludin Muharemović složni su da će "oba finalna dvoboja biti vrlo neizvjesna".

"Obje utakmice biće pravi spektakli. U ime Čelika obećavam da će da će susret na ‘Bilinom polju’ proteći u najboljem redu. Ko bude bolji neka pobijedi, a šanse su podjednake jer u finalu nema favorita", rekao je Šabić sarajevskim medijima.

Muharemović je dodao da nije važno što Čelik igra pred svojim navijačima u revanšu.

"Mislim da nije bitno gdje igramo prvu utakmicu. Najvažnije je da podignemo formu naše ekipe. Čelik ima kvalitetan tim i ne treba ih potcijeniti. Šanse za osvajanje trofeja su podjednake. Ipak, vjeujem da ćemo za 90. rođendan osvojiti trofej u Kupu BiH",
izjavio je Muharemović.

I treneri Želje i Čelika Amar Osim i Abdulah Ibraković slažu se da su šanse za osvajanje trofeja podjednake. Ipak, šef struke Sarajlija vjeruje u konačan trijumf.

"Ko je domaćin u prvoj utakmici ne igra nikakvu ulogu. Očekujem prave sportske spektakle u oba meča i naravno našu konačnu pobjedu. Radujemo se dvobojima sa našim starim sportskim rivalima", izjavio je Osim.

"Šanse za konačnog pobjednika su podjednake, bez obzira na žrijeb. Možda smo u maloj prednosti jer revanš igramo u Zenici, ali to i ne mora biti tako. Radujem se ovim utakmicama",
dodao je trener Čelika Ibraković.

Aktuelni osvajač Kupa BiH je banjalučki Borac, koji je u prošlosezonskom finalu bio bolji od Željezničara zbog dva postignuta gola u gostima (0:0, 2:2).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC