• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ziješ namješta otkaz Halilhodžiću: Odveo ih na Svjetsko prvenstvo, a smijeniće ga zbog njega!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Vahid Halilhodžić bi mogao da dobije otkaz u reprezentaciji Maroka pošto je Hakim Ziješ počeo da mu petlja iza leđa.

 Ziješ namješta otkaz Halilhodžiću Izvor: Profimedia

Vahid Halilhodžić donio je Maroku plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru, ali sve su glasnije priče da neće voditi ovu afričku selekciju na turniru pošto mu se već neko vrijeme "kuva otkaz".

Iako je Halilhodžić napravio čudo sa Marokancima, koji su četvrta selekcija koju je odveo na SP, moglo bi da se dogodi da čak treći put dobije otkaz uoči turnira. To mu se dogodilo već u Japanu i Obali Slonovače, dok i reprezentativci Marok sve više agituju da smijene popularnog "Vahu".

Možda će vas zanimati

Razlog zbog kog je mnogima trn u oku je izbacivanje neposlušnih zvijezda iz tima. Dobro je poznato da ne trpi nedisciplinu i to su na svojoj koži osjetili Hakim Ziješ, Nusair Mazraui i Abderazak Hamdal.

Ne žele da igraju za reprezentaciju dok je Halilhodžić selektor, ali su nagovijestili da bi se rado vratili ako ga Fudalski savez Maroka smijeni i dovede trenera kod koga će igrati. Zbog toga su i čelnici Saveza stavili prst na čelo i ozbiljno razmišljaju o tome, dok stižu "otrovne strelice".

Tako je prema pisanju marokanskih medija Hakim Ziješ ostavio misterioznu poruku na Instagramu koja je odmah povezana sa Halilhodžićem.

"Sunce je takođe usamljeno, ali uvijek zasija", napisao je Ziješ u misterioznoj poruci uz fotografiju u skupom automobilu.


Na njegovoj strani su mnogobrojni u marokanskoj javnosti koji smatraju da su Halilhodžićeve metode zastarele i da namjerno kažnjava najveće zvijezde da bi sebe uzdigao. Tako je nedavno njihov bivši fudbaler Mustafa Hađi stao na stranu fudbalera Čelsija i pokrenuo raspravu.

"Poznajem Hakima veoma dobro i srce mu je slomljeno kada je objavio da više neće igrati za reprezentaciju. Uradio je to protiv svoje volje. Bio je bijesan i razočaran što nije na spisku za Afrički kup nacija", poručio je Hađi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC