• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mančester junajted je obrukan! Ma, kakva Liga šampiona, gigant prolazi kroz pakao i ni Ronaldo tu ne može ništa!

Autor Haris Krhalić

Košmarni kraj sezone posrnulog velikana

 Težak poraz Junajteda od Brajtona Izvor: Profimedia

Navijači Brajtona nisu htjeli da odu sa stadiona u subotu uveče. A i zašto bi, kada je na semaforu pisalo nestvarnih 4:0 protiv Mančester junajteda. Iako su ih ove sezone ljubimci navikli na dobre rezultate, ovo je sigurno jedna od najvećih pobjeda u klupskoj istoriji, dugoj skoro 122 godine.

U dovoljno teškoj sezoni, Mančester junajted pokazao je da uvijek može gore. Na gostovanju Brajtonu izgubio je 0:4 i postalo je definitivno da sljedeće sezone neće igrati Ligu šampiona. Mada to trenutno nije najveći problem "crvenih đavola", koji su potpuno podbacili i izvinjavali se navijačima i javnosti poslije katastrofalnog nastupa.

Strelci za bolan pad Junajteda bili su Moizes Kaisedo, Mark Kukurelja, Paskal Gros i Leonardo Trosard, a bivši napadač Mančester junajteda Dani Velbek imao je u završnici šansu da postavi i dodatno ponižavajućih 5:0 u korist tima Grejema Potera.

Mančester junajted neće ove sezone dobaciti ni do 64 osvojenih poena, koliko je osvojio u sezoni 2013/14, što znači da će pod vođstvom privremenog trenera Ralfa Rangnika oboriti negativni rekord u broju osvojenih bodova u sezoni Premijer lige. Takođe, "crveni đavoli" sui primili 56 golova, što je potvrda da imaju najslabiju odbranu u posljednje četiri decenije, jer su više golova u elitnom rangu primili davne 1978/79 - 63.

Takođe, Rangnikov tim izgubio je na posljednjih pet gostovanja u Premijer ligi, a to se nije dogodilo 41 godinu. I sigurno je da postoji još dosta statističkih podataka koji bi dodatno ocrnili katastrofalnu sezonu posrnulog velikana, kojoj ni dolazak Kristijana Ronalda nije mogao da pomogne.

Portugalac je dao 24 gola na 39 utakmica, ali je i ove subote bio u igri tokom cijelog meča protiv Brajtona i bespomoćno je gledao kako domaćin razbija njegov tim. Kao i ostali igrači gostiju, među kojima je bio i Nemanja Matić.

"Bio je ovo grozan nastup. Od prvog do posljednjeg minuta nije bilo dovoljno. Možemo samo da se izvinimo zbog ovog nastupa i zbog ponižavajućeg poraza. Pobjeda protiv Brentforda u ponedjeljak bila je drugačija utakmica. Sada smo im dopustili previše vremena i prostora. Nijednom nismo bili u poziciji u kojoj bismo mogli da ih spriječimo da igraju između naših linija. Rekli smo igračima da budu 'kompaktni' koliko mogu, ali nismo mogli da ih zaustavimo", rekao je poslije utakmice Ralf Rangnik.

"Ne mislim da su fudbaleri ignorisali dogovor, ali nismo bili u stanju da ih zaustavimo. Dali smo im previše prostora i ako to uradite protiv tehnički dobrog tima kao što je Brajton, onda budete kažnjeni", dodao je on.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC