• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Vrti se, itekako!

Ako po nečemu naša Superliga može da se mjeri sa Bundesligom, to je broj otkaza koji dobijaju treneri u jednoj sezoni.

 BUNDES: Vrti se, itekako! Izvor: MONDO

Nije još ni završeno 48. izdanje Bundeslige, a već je poznato da nekolicina trenera neće voditi klubove poslije odigrane posljednje utakmice u sezoni 2010/11. Kada se toj grupi "oročenih" trenera dodaju i oni koji su "sasječeni" tokom sezone, jasno je da nije baš prijatno biti trener u Njemačkoj.

Posljednji u nizu trenera, kojima je rečeno da neće biti tu na kraju sezone, je Frank Šefer iz Kelna. Šefer je preuzeo Keln u oktobru, kada je otpušten Zvonimir Soldo i kada je klub trebalo spasavati od zone ispadanja.

On je ranije bio trener juniorske ekipe Kelna.

Klub je saopštio da Šefer napušta ekipu "iz ličnih razloga" i nije naveo ko će ga zamijeniti.

Keln nije jedini klub koji je dva puta mijenjao trenera u jednoj sezoni. Ipak, rekorder je svakako Volfsburg, koji i dalje grca u borbi za opstanak, uprkos tome što je prošlog ljeta trener bio Lorenc-Ginter Kostner, pa ga je zamijenio Stiv Meklaren, koji je otpušten u februaru, a umjesto njega bio postavljen Pjer Litbarski, koji je međutim izdržao samo do 18. marta, kada je na klupu vraćen Feliks Magat.

Magata je dva dana ranije smenio Šalke, koji je postavio Rafla Ranjika.

Više od jednom mijenjao je i Štutgart, koji je počeo sa Kristijanom Grosom, a zamijenio ga je Jens Keler u oktobru, međutim već u decembru, Kelera je naslijedio Bruno Labadija. U istom rangu je i Hamburger Šport Ferajn, koji je prije početka sezone smijenio Rikarda Moniza i postavio Armina Fea, a taj stručnjak izdržao je do marta, kada ga je zamijenio Mihael Ening.

U Bajernu se premostili bez dvije promjene, iz prostog razloga što će poslije otkaza uručenom Luju Van Galu (april), sezonu dovršiti "vd" trenera Andris Jonker, a tek na kraju sezone ustupiće mjesto i dalje aktuelnom treneru Bajera iz Leverkuzena Jupu Hajnkesu.

Suočen sa odlaskom Hajnkesa, i Bajer je već riješio pitanje novog trenera, a to je Robin Dut iz Frajburga, što automatski znači i da će Frajburg morati u potragu za novim trenerom, s tim da još nije objavljeno rješenje uprave ovog kluba.

Tokom sezone 2010/11, trenere su mijenjali još Hofenhajm (Ralf Ranjik - Marko Pecijoli), Borusija Menhengladbah (Mihael Froncek - Lusijen Favr) i Ajntraht Frankfurt (Mihael Skibe - Kristof Daum).

Malo poslije prve verzije ovog teksta, stigla je nova informacija iz Bundeslige! Hofejnahjm je našao zamjenu za Marka Pecijolija, koji će otići na kraju sezone, a to će biti Holger Stanislavski iz Sent Paulija, što naravno znači i da će Sent Pauli na kraju sezone morati da imenuje novog trenera...

Stanislavski je potpisao trogodišnji ugovor s Hofenhajmom.

Do kraja ima još četiri kola, dakle još sasvim dovoljno prilik da se "upišu" oni koji nisu još ništa mijenjali: Borusija Dortmund, Hanover, Majnc, Nirnberg, Verder Bremen i Kajzerslautern.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC