• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Trka se nastavlja... U troje!

Prvi put od raspada SFRJ, sa izuzetkom sezone u kojoj je Obilić postao šampion i koje se ljubitelji fudbala nerado sjećaju, u finiš sezone tri tima ulaze sa realnim izgledima za titulu.

 JSL: Trka se nastavlja... U troje! Izvor: MONDO

Poslije posrtanja šampiona u posljednjih nekoliko utakmica, uz stopostotne učinke beogradskih i novosadskih crveno-bijelih, došlo se do "dramatičnih":

Partizan 56, Crvena zvezda 56, Vojvodina 53...

U vanrednom, 23. kolu, a sve prije "vječitog derbija" zakazanog sa subotu, Partizan gostuje u Smederevu, Crvena zvezda dočekuje Slobodu Point Sevojno, a Vojvodina kulski Hajduk.

"Kao što serija poraza donosi određeni pritisak, tako i serija pobjeda donosi psihološko opterećenje sa kojim se treba znati nosti. Vjerujem da moji igrači to mogu", rekao je trener Vojvodine Zoran Milinković, čija je ekipa u subotu pobijedila Partizan (0:1) kao gost i "zakuvala" čorbu do tačke ključanja.

To je bila deveta uzastopna pobjeda Novosađana ovog proljeća, računajući sedam u prvenstvu i dve u Kupu. Ukoliko se posmatraju i utakmice odigrane na jesen, Voša se nalazi u seriji od 13 utakmica bez poraza u Superligi, od čega su 12 bile pobjede!

U goste stiže "davljenik" iz Kule. No, Milinković je oprezan.

"Hajduk izlazi iz krize što pokazuju rezultati u posljednjim kolima. Oni će imati ogroman motiv, a uz iskusnog trenera koji u svakom trenutku zna šta hoće mogu biti vrlo nezgodan rival. Što se se naše kadrovske situacije tiče Nikola Lazetić nema pravo nastupa zbog žutih kartona i njega će zamijeniti Stevanović, svi drugi su u konkurenciji za sastav", rekao je Milinković i dodao da vjeruje u igrače, u trenutku kada se priča o tituli nameće sama po sebi.

"U posljednje vrijeme smo na tu temu dosta pričali sa igračima, jer kako serija poraza donosi pritisak, tako i serija pobjeda donosi psihološko opterećenje sa kojim se treba znati nositi. Vjerujem da moji igrači to mogu, a siguran sam da neće biti prepotentni. To su sjajni momci u koje imam ogromno povjerenje", optimista je Milinković.

Stopostotan učinak u sedam proljećnih kola ima i Crvena zvezda, koja je sa Robertom Prosinečkim na klupi dobila sve utakmice u ligi i izgubila samo jednu u Kupu, od Partizana (0:2), koja ih je kasnije koštala i finala tog takmičenja.

Ali, pobjede u seriji u borbama za bodove, dovele su Crvenu zvezdu u egal poziciju, pred 140. vječiti derbi u Humskoj. Zato niko u Ljutice Bogdana ni ne pomišlja da baci pod noge sve ostvareno do sada, kada u srijedu od 18 časova bude počela utakmica sa Užičanima.

"Mislim da su igrači, odnosno da smo svi zajedno spremni da pružimo maksimum i da pobijedimo u ovoj utakmici. Igramo dobro od samog početka prvenstva, imamo prepoznatljivu igru. Igrači su shvatili ono što želi šef stručnog štaba. Igraju svaku utakmicu maksimalno angažovano, ozbiljno i dobro. Svaka utakmica se mora pobijediti, jer mi smo Crvena zvezda", rekao je pomoćnih Roberta Prosinečkog, takođe član zlatne generacije iz 1991. godine, Slobodan Marović.

"Ja se nadam da ćemo igrati još i bolje, i da će 23. aprila protiv Partizana naša forma kulminirati. Imamo puno samopouzdanja, na psihološkom planu stojimo izvanredno, tako da će utakmica u subotu biti možda i najteža i najbitnija do sada. Ali, svaka je važna, kako utakmica sa Slobodom, tako i one poslije Partizana. Na svakoj ćemo ići na pobjedu, i nadam se da ćemo do kraja to sprovesti u djelo", napomenuo je Marović i dodao:

"Što se tiče sastava tima, neće biti nekih velikih promjena. Znate da imamo 17, 18 igrača koji u svakom trenutku mogu da pruže maksimum. Sigurno da će biti nekih izmjena, vjerovatno će Robi odlučiti da neke igrače odmori".

Jedini kandidat za titulu, koji će ove srijede igrati u gostima je šampion. Partizan je upao u krizu, poslije fantastične serije od 13 pobeda u prvenstvu i Kupu. Potom, prvo je uslijedio remi na Banjici sa Radom (2:2), pa neubjedljiva igra i srećan poraz u revanšu polufinala Kupa od Crvene zvezde (0:1), da bi sve kulminiralo porazom od Vojvodine u Humskoj (0:1).

U međuvremenu, najdominantniji tim Srbije u posljednje tri sezone, uspio je da pobijedi Borac iz Čačka (2:0) i Spartak iz Subotice (1:2), ali igrom ni tada nije plijenio, ulivao samopouzdanje navijačima.

Zato, gostovanje u Smederevu može da bude od krucijalne važnosti za tim Aleksandra Stanojevića, jer će već za tri dana uslediti novi težak ispit, možda i odlučujući u borbi za titulu. Crvena zvezda...

"Idemo na noge neugodnoj ekipi, koja prima jako malo golova kod kuće", svjestan je Stanojević da "oklopnici" umeju da se zatvore na svom stadionu i da potom naprave mnogo problema ekipama koje dolaze sa ulogom favorita.

Uostalom, Crvena zvezda je u Smederevu odigrala samo 0:0, a poslije crno-bijelih, u taj grad putuje i Vojvodina.

"Svi u Partizanu želimo da uđemo maksimalno ozbiljno i angažovano u tu utakmicu, da budemo motivisani i koncentrisani od početka do kraja, svjesni da nas svaki naredni kiks u prvenstvu odvaja od titule prvaka", oprezan je Stanojević, koji je poslije poraza od Vojvodine odstranio iz ekipe Dominika Adiju.

U Smederevu, Partizan je gostovao 12 puta, a u četiri navrata nije vraćao tri boda u Beograd. Dva puta pobijedili su Smederevci, dva puta bilo je neriješeno.

Dakle, ne postoji prostor za opuštanje u redovima aktuelnog šampiona Srbije!

PAROVI 23. KOLA:

Od 14 časova:

SUBOTICA: Spartak Zlatibor voda - OFK Beograd (Arena)

Od 16 časova:

ČAČAK: Borac - Rad
BEOGRAD: BSK Borča - Čukarički
SMEDEREVO: Smederevo - Partizan
JAGODINA: Jagodina - Metalac Gornji Milanovac
IVANJICA: Javor - Inđija
NOVI SAD: Vojvodina - Hajduk Kula

Od 18 časova:

BEOGRAD: Crvena zvezda - Sloboda Point Sevojno (RTS)

TABELA: Partizan 56, Crvena zvezda 56, Vojvodina 53, Rad 43, Spartak 32, Smederevo 31, OFK Beograd 31, Sloboda Sevojno 28, Jagodina 27, Javor 27, BSK 26, Borac 24, Hajduk 15, Inđija 14, Metalac 13, Čukarički 4.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC