• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Junajted stao, Arsenal u igri

Remijem protiv Njukasla u gostima, fudbaleri Mančester junajteda otvorili su prostor Arsenalu da se u potpunosti vrati u šampionsku trku.

 PREMIJER: Junajted stao, Arsenal u igri Izvor: MONDO

"Tobdžije" će međutim već u srijedu imati đavolski težak posao u meču sa Totenhemom.
Prije zaostale utakmice 33. kola Premijer lige, fudbaleri Mančester Junajteda znali su da im nedostaje još 13 od mogućih 18 bodova do kraja prvenstva, da definitivno pobijede Arsenal u šampionskoj trci, odbrane titulu i postanu rekorderi po broju naslova prvaka Engleske (19).

Na kraju, osvojili su samo bod, pa bi računica mogla bitno da se izmijeni, ukoliko u srijedu uveče, u takođe zaostaloj utakmici, Arsenal izbori pobjedu kao gost u derbiju sjevernog Londona protiv Totenhema.

Ovog utorka: Njukasl Junajted - Mančester Junajted 0:0.

Šansi je bilo, ali golova ne i to je tek drugi put ove sezone da se utakmica Premijer lige na Sent Džejmsu završava mirnih mreža. A, ništa nije slutilo na to, jer je ovaj stadion na sjeveru Engleske mjesto na kojem je padalo najviše golova ove sezone. Čak 59...

Vratimo se računici. Ukoliko Arsenal u srijedu uveče osvoji tri boda, prednost koju će Junajted ponijeti u posljednjih pet kola biće smanjena - 70:66, što znači da će ekipi Ser Aleksa Fergusona titulu garantovati 12, od 15 mogućih bodova.

Hipotetički, i da izgube predstojeći derbi sa Arsenalom (1. maj) na Emiratima, fudbaleri Mančester junajteda biće šampioni ukoliko pobijede na svim ostalim utakmicama do kraja. A, sve to ima jedan veliki preduslov, da "tobdžije" pobijede sve i svakoga...

Složićete se, ovaj remi sa Njukaslom i nije toliko tragičan za ekipu, koja je prošle subote raspršila snove o ponavljanju "Trebla" iz 1999. godine, jer je ispala u polufinalu FA Kupa, od gradskog rivala Mančester Sitija (0:1).

Teško je ta eliminacija pala "đavolima", a nije im baš bilo ni prijatno što moraju na Sent Džejms, gdje su u prošlosti znali da doživljavaju teške poraze, poput onog iz 1996. godine (5:0) ili onog iz 2001. godine (4:3).

Kada je utakmica počela, uslijedila je bespoštedna i gruba igra na sredini terena, iz koje je Mančester stvarao bolje šanse, a najbolje su propustili Nani i Rajan Gigs, ali je opet gost imao mnogo sreće i naklonost sudije Lija Roberta, kada je u 59. minutu Anderson srušio Petera Levenkrandsa u svom kaznenom prostoru.

Kontakta jeste bilo, a i penala možda bi, da Levenkrands nije pao kao da ga pogodio rafal.

Deset minuta kasnije, šansu utakmice propustio je Gigs, poslije divne akcije Havijera Ernandeza i Patrisa Evre. U finišu utakmice, kapiten Mančester junajteda Nemanja Vidić morao je da zatraži pomoć ljekarskog tima, jer mu je u jednom od "milion" vazdušnih duela, rasječena arkada.

Ostalo je 0:0, navijači Liverpula i dalje se nadaju da bi Arsenal mogao da napravi čudo i tako spriječi Junajted da se osami na vječnoj listi prvaka Engleske sa 19 titula, jednom ispred slavnog tima sa Enfilda.

TABELA: Mančester Junajted 70, Arsenal (-1) 63, Čelsi (-1) 61, Mančester Siti (-1) 56, Totenhem (-2) 53, Liverpul 49, Everton 47, Bolton (-1) 43, Aston Vila 40, Njukasl 40, Vest Bromvič Albion 39, Fulam (-1) 38, Stouk Siti (-1) 38, Birmingem (-1) 38, Sanderlend 38, Blekburn 35, Vigan 34, Blekpul 34, Vest Hem 32, Vulverhempton 32.

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC