• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Policija: Bombe za Lenona bile su prave

Paket bomba koja je poslata menadžeru Seltika i katoliku iz Sjeverne Irske Nilu Lenonu, jeste bila eksplozivna, saopštila je policija.

 Policija: Bombe za Lenona bile su prave Izvor: MONDO

Paket-bomba koja je poslata treneru Seltika Nilu Lenonu i dvojici istaknutih navijača ovog škotskog fudbalskog kluba bila je prava i mogla je "ozbiljno da naudi", saopštila je policija u srijedu.

Naprave su poslate u nedjeljama poslije burnog meča Seltika i žestokog gradskog rivala Rendžersa. Ova dva kluba od osnivanja su i u vjerskom sukobu, jer za Rendžerse navijaju protestanti, starosjedioci Glazgova, a za Seltik katolici, emigranti iz Sjeverne i Republike Irske.

Paketi su na vrijeme pronađeni i nisu eksplodirali.

Glavni istražitelj policije u Glazgovu, Džon Mičel, rekao je da je u početku postojala sumnja da su bombe lažne, ali su forenzičari utvrdili da su to bile "autentične naprave".

"Definitivno su mogle ozbiljno da naude osobama koje bi ih otvorile", rekao je on.

Policija nije objavila motive slanja bombi. U Glazgovu i Sjevernoj Irskoj dugo postoje vjerski sukobi između navijača Seltika, koji su uglavnom katolici, i pristalica Rendžersa, koji su uglavnom protestanti.

Prva paket-bomba poslata je 4. marta Lenonu, katoliku iz Sjeverne Irske, a druga je pronađena 26. marta u odjeljenju za razvrstvanje pošte pored Glazgova.

Još jedan paket, namijenjen poslanici Triš Godman, navijaču Seltika, presretnuta je dva dana poslije. Treći paket bio je namijenjen Polu Mekbrajdu, advokatu koji je zastupao Lenona. Ta bomba pronađena je početkom nedelje.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC