• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Popustile i Delije, pjevalo se Robiju

Dva mjeseca bilo je potrebno da Robert Prosinečki uvjeri i najveće skeptike na sjevernoj tribini da je pravi izbor za trenera...

 Popustile i Delije, pjevalo se Robiju Izvor: MONDO

Okruglo dva mjeseca. Jedanaest utakmica. I deset pobjeda.

Toliko je bilo potrebno da najvatreniji navijači Crvene zvezde, Delije, popuste i otpjevaju onu čuvenu: "Ta na na na na na na na Robert Prosinečkiii", na melodiju užičkog kola.

Poslije posljednje, ubjedljive pobjede crveno-bijelih nad Slobodom Point Sevojno (5:1), prvi put još od premijere novog trenera, 20. februara i prijateljskog duela sa Borcem iz Banjaluke (2:1), zaorila se poznata melodija iz grla deset hiljada navijača na "Marakani".

Robi je očigledno uvjerio i one najuzdržanije, skeptične, pomalo nepovjerljive prema njegovom nedostatku iskustva i činjenici da nigdje ranije nije samostalno vodio ekipu, da je bio pravi izbor uprave kluba i da je zaista promijenio Crvenu zvezdu.

Na bolje.

Uostalom, to dokazuju ne samo rezultati, tabela i pobjede, već i napadački stil igre, koji su obećavali mnogi, ali što dugo nije uspio niko da ispuni.

Nisu svi navijači iz redova najvatrenijih sa sjevera bili za dolazak Prosinečkog na klupu prošlog januara, ali je kod većine navijača, pristalica, simpatizera i ljubitelja fudbala ipak nastupila blaga "euforija" kako se približavao proljećni dio prvenstva.

U toj euforiji, nekoliko puta začulo se "Ta na na na na..." na premijeri protiv Banjalučana, ali je ta melodija spontano utihnula i djelovalo je u više navrata kao da je bila zabranjena. Dva mjeseca kasnije, sjever je i zvanično pozdravio sve ono što je Prosinečki donio ekipi, navijačima, klubu.

Konkretno, protiv Slobode, prvi gol u karijeri postigao je 19-godišnji Uroš Ćosić, poslije brazilske akcije sa dvije godine starijim Darkom Lazovićem. Potom je Lazović postigao "evro-gol" za 2:1, pa je Robi demonstrirao da umije da "osjeti" i izmjenu, jer je Kristijan Borha pravo sa klupe prvo asistirao Lazoviću, a potom i Andriji Kaluđeroviću za 3:1, prije nego se na lijep način i sam upisao u strijelce za 4:1.

Za kraj, čovjek koji je od Prosinečkog dobio svu slobodu u igri i priliku da opravda broj "10" na leđima, Evandro Goebel, postigao je gol kakav se rijetko viđa iz slobodnog udarca.

Prosinečki je prilikom dolaska u klub istakao da će njegova Zvezda radije pobijeđivati sa 4:2, nego je 1:0, a gol razlika od 22:3 u osam proljećnih pobjeda u Jelen Superligi to i potvrđuje. Protim, "Žuti" nije išao "niz dlaku" nikome, a najmanje igračima, koji su u više navrata mogli da osjete čvrstu ruku trenera.

Kada bi to zaslužili.

Skoro dva mjeseca čekao je Dejan Milovanović da uđe kao rezerva poslije problema koji je napravio na priprema, sa kojih je inače vraćen. Potom se neprofesionalno ponašao Li Adi, koji je povrijeđen otputovao na prijateljsku utakmicu reprezentacije Gane, pa se nije nikome javio da će za tri dana samovoljno produžiti odmor i odložiti povratak u Beograd...

Prosinečki mu je pružio priliku tek u drugom poluvremenu protiv Slobode (zapad je zviždao Adiju), poslije osam utakmica, nakon što se izvinio svima u klubu, a samo zato što je želio da odmori Milana Vilotića za "vječiti derbi" koji slijedi za tri dana.

Andrija Kaluđerović je jednom odlučio da on izvede penal, umjesto ranije određenog Kadua Mendeša, pa je bio na klupi u "vječitom derbiju"...

Dok su pjesmom pozdravljali Prosinečkog i ozvaničili "prijateljstvo", navijači su na sjeveru istakli transparent:

"U subotu morate bez nas, igrajte za grb, titulu i čast".

Najvatreniji su ostali pri ranijoj odluci da bojkotuju "vječiti derbi", koji može da odluči titulu prvaka, zbog toga što je utakmica zakazana na Veliku subotu, dan poslije Velikog petka, a pred Vaskrs.

(N. J. - MONDO, foto: Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC