• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Arsenal ne koristi prilike!

Totenhem i Arsenal podijelili bodove - 3:3. Čelsi siguran protiv Birmingema - 3:1. "Plavci" drugi sa istim brojem bodova kao "tobdžije".

 PREMIJER: Arsenal ne koristi prilike! Izvor: MONDO

Arsenal ne da nije iskoristio kiks Mančester junajteda, nego ga je i Čelsi skinuo sa drugog mjesta!

"Tobdžije" su imale odličnu priliku da se "đavolima", koji su u utorak remizirali u Njukaslu (0:0), približe na samo četiri boda, ali je nisu iskoristili.

Arsenal je vodio protiv Totenhema 3:1, ali je derbi Sjevernog Londona na Vajt Hart Lejnu, završen bez pobjednika - 3:3 (2:3). Na kraju je Hari Rednap sa svojim pulenima mogao više da žali što nije osvojio čitav plijen, jer su "pijevci" poslije izjednačenja imali tri stopostotne prilike da potpuno preokrenu rezultat.

Arsenal i dalje ima mnogo više pobjeda u prvenstvenim gradskim derbijima (61 pobjeda "tobdžija", 43 remija, 47 trijumfa "pijevaca"), ali je to slaba utjeha za Vengera, jer je u srijedu najvjerovatnije izgubljena i trka za titulu.

Totenhem i Arsenal odigrali se još jedan fantastičan duel, 151. po redu.

Gosti su poveli u petom minutu...

Sesk Fabregas je odličnim pasom kroz sredinu ubacio u vatru Tea Volkota. Reprezentativac Engleske dobio je loptu na oko 30 metara od gola, a isprred sebe je imao samo Gomeša. Nije mu bilo teško da već na početku utiša prepun Vajt Hart Lejn.

Dom "pijevaca" proključao je samo dva minuta kasnije. Rafael van der Vart postiže prelijep gol. Holanđanin je prihvatio loptu na ivici kaznenog prostora, malo iskosa sa desne strane, i strahovitim i vrlo preciznim udarcem pogodio bliži ugao Arsenalovog gola.

"Tobdžije" su drugi put uputile udarac u okvir Totenhemovog gola u 13. minutu - dovoljno da opet steknu prednost. Samir Nasir je bio strijelac drugog pogotka za četu Arsena Vengera. Tukao je Francuz sa 17-18 metara i to vrlo precizno. Gomeš je po drugi put savladan, a ubrzo je morao i treći put da vadi loptu iz svoje mreže.

Van Persi je iz drugog pokušaja savladao Brazilca u 40. minutu. Holanđanin je prvi put šutirao glavom, Gomeš odlično odbranio, ali je na nesreću domaćeg tima lopta pala tačno na nogu Van Persiju - 3:1.

Geret Bejl je poslije jednog sudara sa Vojcekom Ščesnijem na nosilima napustio teren... I dok je Totenhem bio sa desetoricom na terenu, Tom Hadlstoun je udarcem sa preko 25 metara kroz šumu nogu iznenadio Poljaka na golu Arsenala i smanjio na 2:3.

Povrijeđeni Bejl se više nije vraćao u igru zbog na prvi pogled ozbiljnije povrede koljena...

U nastavku meča bilo je manje golova, a više propuštenih prilika na obje strane.

Totenhem je izjednačio pogotkom sa bijele tačke. Siguran sa 11 metara bio je Van der Vart u 70. minutu.

Odmah poslije gola Luka Modrić propušta odličnu priliku da po prvi put na derbiju donese prednost "pijevcima", ali njegov udarac sa samo tri-četiri metra brani Ščesni, koji je i desetak minuta kasnije bio krivac što Totenhem nije iskoristio novu odličnu priliku.

Van Persi je bio najopasniji igrač "tobdžija" u drugom poluvremenu. Holanđaninu je poništen prelijep gol zbog navodnog ofsajda.

TOTENHEM: Gomeš - Ćorluka, Galas, Douson, Asou Ekoto - Hadlstoun, Modrić, Bejl, Van der Vart - Pavljučenko, Krauč.

ARSENAL: Ščesni - Sanja, Đuru, Kosčelni, Kliši - Song, Volkot - Fabregas, Dijabi, Nasri - Van Persi.

ČELSI SIGURAN



Čelsi je savladao Birmingem - 3:1 (2:0).

Tim Karla Anćelotija bio je siguran u 33. kolu, a poslije ovog trijumfa ponovo je drugi sa istim brojem bodova kao Arsenal i šest manje od Mančester junajteda. Maluda je bio dvostruki strijelac, a Kalu je postigao jedan gol. Larson je iskoristio penal za Birmingem kod rezultata 3:0.

Bane Ivanović nije ulazio u igru, dok Nikole Žigića nije bilo na klupi.

Do kraja je ostalo još pet kola u kojima će Junajted dočekati Čelsi, a Arsenal "crvene đavole".

Ništa još nije gotovo...

TABELA: Mančester Junajted 70, Čelsi 64, Arsenal 64, Mančester Siti (-1) 56, Totenhem (-1) 54, Liverpul 49, Everton 47, Bolton (-1) 43, Aston Vila 40, Njukasl 40, Vest Bromvič Albion 39, Fulam (-1) 38, Stouk Siti (-1) 38, Birmingem 38, Sanderlend 38, Blekburn 35, Vigan 34, Blekpul 34, Vest Hem 32, Vulverhempton 32.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC