• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojević: Na pobjedu!

Trener Partizana tvrdi da ne razmišlja o remiju u derbiju. Ne želi poređenja sa Murinjom, ali misli da je dosta uradio. Bez pritiska na sudije.

 Stanojević: Na pobjedu! Izvor: MONDO

Na Veliku subotu se neće znati vlasnik titule prvaka Srbije u narednih godinu dana, ali će "vječiti derbi" sigurno u ogromnoj mjeri odrediti finiš šampionske trke. Partizan bi i osvajanjem boda ostao favorit, jer bi sudbinu držao u svojim rukama.

Međutim, subotnji megdan će biti značajno drugačiji od mnogih prethodnih, jer Zvezda se "digla" i zahuktala. Partizan je bio u krizi, a "četvorkom" u Smederevu je najavio bolje dane.

Trener aktuelnog prvaka Aleksandar Stanojević poručio je da njegov tim neće igrati na remi već na pobjedu. Kako bi u miru skovali pobjednički plan, crno-bijeli su se povukli u mir Zemunela zbog čega se Stanojević, mimo običaja, javnosti obratio dva dana pred utakmicu.

"Hoću da dva dana budemo u apsolutnom miru", objasnio je mladi stručnjak, koji je noć između srijede i četvrtka proveo analizirajući pobedu Partizana u Smederevu (pet sati) i uspjeh Zvezde protiv Slobode (četiri sata).

Problem mu predstavlja povreda Nemanje Tomića. Mladom vezisti stradalo je koljeno u Smederevu.

"Imao sam ozbiljne namjere sa njim", dodao je Stanojević.

Tvrdi da još ne zna startnu postavu za subotu.

"Znam otprilike kako bi trebalo da izgleda tim. Igraće najspremniji. Naravno, imamo više opcija. Vukić je odigrao korektno u Smederevu, ali... Dugo nije igrao. Moramo da vidimo u kakvom će stanju biti".

Upitan koliko će izmjena biti u odnosu na tim koji je pobijedio "oklopnike", Stanojević je odgovorio:

"Da se danas igra - četiri".

Najavljivao je ofanzivu u posljednjem derbiju, u revanšu polufinala Kupa, ali od toga nije bilo ništa. Sada Stanojević isto poručuje:

"Igraćemo ofanzivno. Ne znači da ćemo izaći sa četvoricom napadača, jer to ne garantuje ofanzivnu igru. Ponekad vam protivnik ne dozvoli da igrate kako hoćete".

Postavlja se pitanje ko je u psihološkoj prednosti? Crno-bijelima bi trebalo da bude lakše, jer im odgovara i neriješen ishod, ali crveno-bijeli su u usponu.

"Nećemo igrati Kup utakmicu, već prvenstvenu. Zato ćemo igrati na pobjedu. Jer, poslije derbija ima još da se igra, a rival ima teži raspored. Ako je u stanju da dobije sve do kraja bez kiksa, onda svaka čast".

Nije želio da komentariše najavljeni bojkot navijača Zvezde.

"Nemam stav o tome mada bih volio da tribine budu pune. Ostalo ne bih komentarisao".

Trener Zvezde Robert Prosinečki je nedavno izjavio da je "Partizan već bivši šampion".

"Ne razmišljam o Robiju i ne znam zašto se oni ponašaju kao da su u finalu Kupa. A mi smo njima preoteli trofej. Već sam rekao da je prvenstvo važnije od Kupa i fokusirani smo na njega".

Domaća javnost je sklona pretjerivanju... Prosinečkog poredi sa Gvardiolom, a Stanojevića sa Murinjom. Trener Partizana smatra da su takve paralele neumjesne.

"Ne bih pravio komparacije... Mada vidim da (u Zvezdi) pričaju da forsiraju stil Barselone".

Ne bi imao ništa protiv da rezultat bude isti kao u posljednjem "El Klasiku", ali...

"Ne želim takva poređenja".

Stanojević smatra da se rivali dobro poznaju i da iznenađenja neće biti. Takođe, ne misli da će iskustvo njegove ekipe biti presudno.

"Derbi je specifičan, nije dovoljno samo iskustvo, treba još nešto".

Upitan je Stanojević i da li predstojeću utakmicu sa Zvezdom smatra najvažnijom jer se prethodnih dana u javnosti pominjala njegova smjena.

"U Srbiji je sadašnjost već daleka prošlost. Što bi se reklo 'past perfect tense'. Ne opterećujem se smjenom. Nisam lažno skroman, mislim da sam uradio mnogo. Na isti način funkcionišem i kada pobijedimo i kada izgubimo. Vjerujem u svoj rad".

Ne želi da govori ni o suđenju.

"O suđenju uvijek može da se priča, jer uvijek je neko nezadovoljan. Mi o tome nećemo. Imali smo i mi sumnjive situacije, kao protiv Rada, kada je mogao da svira penal za nas. I ne mislim da bi trebalo angažovati strane sudije. Ovdje su svi stranci na cijeni, ali mislim da imamo dovoljno kvaliteta. Pogledajte, kakav su pritisak vršili igrači Barse i Reala na Maljenka... Sa naše strane toga neće biti".

Osvrnuo se Stanojević i na "slučaj Adija" i priznao da mu neće nedostajati na terenu.

"Njegovo ponašanje je prevršilo svaku mjeru".

Svi igrači su ustali protiv reprezentativca Gane.

"Drago mi je da su zajednički reagovali. Ja samo bio samo egzekutor, izvršio sam presudu koju su oni donijeli", zaključio je Aleksandar Stanojević.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC