• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi Sad: Finale Kupa ubuduće van Beograda?

Predsjedniku Fudbalskog saveza Srbije Tomislavu Karadžiću upućena inicijativa da se finale Kupa Srbije ubuduće igra van Beograda.

 Novi Sad: Finale Kupa ubuduće van Beograda? Izvor: MONDO

Inicijativu je uputio predsjednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović koji je predložio da se finalne utakmice održavaju po principu kandidature gradova i da one ne budu rezervisane samo za dva stadiona u Beogradu.

"Siguran sam da bi ovu inicijativu podržali i drugi gradovi koji bi priliku da budu domaćini finala fudbalskog Kupa shvatili kao veliku čast i obavezu, a i mogućnost promovisanja najkvalitetnijeg fudbala u njihovim sredinama", naveo je Jovanović u pismu.

Prema njegovim riječima, ne postoje razlozi zbog kojih bi se finalne utakmice Kupa Srbije održavale isključivo u Beogradu, na stadionima Crvene zvezde i Partizana.

"Uvjeren sam da su i ostali gradovi u mogućnosti da, uz određena dodatna ulaganja koja se mogu realizovati i u okviru nacionalnih razvojnih i drugih programa, preuzmu ovu obavezu na sebe i ispune je na najbolji mogući način", ocijenio je Jovanović.

On je naveo da je Novi Sad posljednjih godina uložio značajna sredstva u rekonstrukciju gradskog stadiona Karađorđe, kako bi njegovu infrastrukturu i sve prateće objekte podigao na nivo dostojan najvećih nacionalnih, evropskih i svjetskih takmičenja, ne samo u fudbalu nego i u drugim sportovima.

Jovanović je najavio da će uskoro stadion u Novom Sadu krasiti i novi, najsavremeniji reflektori i podsjetio da će Novi Sad u junu ove godine ponovo biti domaćin velikog evropskog takmičenja u atletici.

Fudbalski klub Vojvodina drugu godinu uzastopno plasirao se u finale Kupa Srbije, a i ovaj put će igrati u Beogradu.

Vojvodina je u četvrtak zvanično izabrana za domaćina duela sa Partizanom, koji će se igrati na stadionu Crvene zvezde 11. maja u 20.15.

Prošle sezone Novosađani su na stadionu Partizana poraženi od Crvene zvezde sa 3:0.

(Beta, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC